Vizier op volleybal

 

Gehavend Volley Tilburg wint Brabantse derby

VoV, 13-03-2023. 5:28 uur. Maar liefst vier spelers moest coach Erik Kwantes gisteren missen in de uitwedstrijd tegen Donki Sjot. Desondanks bleek heren 1, in een koude en door het ontbreken van muziek en een speaker sfeerloze sporthal, te sterk voor de provinciegenoten. Op de 3-0 (23-25,19-25 en 21-25) viel niets af te dingen. Heren 1 blijft door deze zege op koers voor het kampioenschap.

Coach Erik Kwantes: “Een mooie overwinning gisteren en goed om te zien dat mijn team ook zonder een aantal vaste steunpilaren geen averij opliep tegen een tegenstander die onlangs nog twee sets pakte van Sliedrecht. Door het ontbreken van vier spelers had ik nauwelijks wisselmogelijkheden, moest ik een van onze vaste libero’s (Yannick Knechten) als passer-loper op het formulier zetten en zat er een jeugdige speler (Luuk Koolen) van heren 2 op de bank. Vooraf verwacht je dan een pittige pot volleybal maar de overwinning kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Nog vier finales te gaan om de titel binnen te halen.”

De eerste set begonnen Erik (bijgestaan door Martijn Musters en Patrick Tonnaer) met Rogier Raemaekers (sv), Gijs Moonen en Tom Chermin (pl), Thomas van de Ven en Bas van Meurs (mid), Thijs Princen op de diagonaal en libero Thomas Jansen. Donki Sjot nam in het begin een kleine voorsprong maar met een fraaie servicereeks van Thomas van de Ven werd die omgebogen in een kleine voorsprong.

Donki Sjot kwam weer dichterbij maar in de slotfase was het opnieuw Thomas die heren 1 naar 23-20 serveerde. Op 24-23 moest Erik een time-out nemen waarna Thijs -die een uitstekende wedstrijd speelde en tot man-of-the-match werd gekozen- de side-out binnensloeg.

De tweede en derde set werden uiteraard met dezelfde basis gespeeld. Set 2 kwam Donki Sjot met 7-3 voor, Erik nam een time-out en daarna was het erop en erover. Nu door sterk serveren van Thijs, die opnieuw het laatste punt maakte. Set 3 was er steeds een ruime voorsprong voor heren 1. In de slotfase kwam Donki Sjot nog wat dichterbij, maar de setwinst kwam niet in gevaar.

Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, als Inter Rijswijk naar T Kwadraat (18.00 uur) komt. In Rijswijk won heren 1 met veel moeite, maar uiteraard is het team dan weer de grote favoriet. Een nieuwe zege brengt de titel weer dichterbij.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg. Archieffoto van Norbert Jansen: Thijs Princen tipt de bal van achter de drie over het net.