Gehavend Wevo’70 pakt punt tegen sterk Krekkers

VoV, 09-03-2020. 15:30 uur. Na vier weken stil leggen van de competitie, konden voor het eerst na het carnaval weer aan de bak. En direct een topper, we mochten ‘uit’ naar Mariaparochie, tegen de nummer 3.

Krekkers stond voor de wedstrijd maar liefst 5 punten achter op de nieuwkomer op dit niveau uit Weerselo en moest een resultaat neerzetten om nog kans te maken op plek 2, die recht geeft op het spelen van opvulwedstrijden voor de Topdivisie.
Voor Wevo’70 stond de eer op het spel, een eventuele kans op promotie zal Wevo’70 sowieso aan zich voorbij laten gaan. Daarentegen spelen we wel voor de tweede plek, als het even kan.

We begonnen voortvarend aan het duel. Krekkers liep tegen een muur aan en het stond zo maar 0-7. Maar gaandeweg de set kwam Krekkers beter in het spel en wist de ploeg steeds beter tegenspel te bieden op Wevo’70.

De Weerselose ploeg moet het al even doen zonder een aantal geblesseerde speelsters en ook vandaag speelden we zelfs in het veld met speelsters die nog niet helemaal hersteld waren, maar desondanks gingen we de strijd aan. De voorsprong konden we niet vasthouden en met 25-22 kwam Krekkers op een 1-0 voorsprong.

In set twee werd het een spannende aangelegenheid, waarbij de teams wisselend aan de leiding gingen. In de eindfase was nu Wevo’70 sterker en met 22-25 werd er weer van kant gewisseld (1-1).

De derde set leek de lucht aan Weerselose zijde al uit de ballon. Veel te veel fouten resulteerden in een grote achterstand die niet meer viel te repareren: 25-16 (2-1). In set vier hetzelfde spelbeeld, al bleven we in deze set tot aan het midden van de set nog aardig bij. Krekkers bleef met veel druk spelen en wist haar foutenlast goed te beperken. Ook hier een afgetekende 25-16 waarmee de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg eindigde.

‘Waren zij nou zo goed, of waren wij echt veel minder?’ Dat zijn altijd de vragen na afloop van een wedstrijd. Voor trainer/coach Gerjan Heerkes was het duidelijk een wedstrijd met twee kanten. “De eerste twee sets een wedstrijd op gelijke hoogte, waarbij wij de eerste set niet hadden mogen laten glippen. Misschien wordt het met winst in set 1 een andere wedstrijd.

Vanaf de derde set was het eenduidig Krekkers met het betere spel. Wij konden er niet genoeg variatie tegenover zetten, waar we dat normaal wel kunnen. Dat is natuurlijk jammer, maar het dient gezegd dat Krekkers ons ook geen enkele ruimte gaf.

Drukvolle service, maar ook aanvallend een geweldige drive om scorend te willen zijn aan het net. Als ze dat elke week zouden spelen, zouden wij daar niet (nog steeds) boven staan in de eerste divisie. Complimenten dus aan de tegenstander, de overwinning was helemaal verdiend!”

Op naar volgende week, dan weer thuis, tegen Dash Vorden dat aan een behoorlijk inhaalrace bezig is. We hopen dus op veel steun! Tot dan?!

gh @ VoV, Wevo’70 D1, foto’s Elise Goossen – Haarhuis.