Gehavend Zaanstad verliest van gedreven Peelpush

VoV, 12-02-2022. 5:16 uur. De donderdag voor de thuiswedstrijd tegen Peelpush was er grote twijfel of Zaanstad heren 1 wel voldoende gezonde spelers had om op 5 februari die thuiswedstrijd te spelen. ’s Middags was duidelijk dat 2 belangrijke spelers (libero Rueben Schoones en midblokkeerder Robin Ottenhof) in ieder geval niet konden spelen en de status van twee spelverdelers was onduidelijk. Uiteindelijk konden zij wel trainen, maar niet de avondtraining doen, zodat de avondtraining met de overige spelers geen echte goede voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag was. Gelukkig kon Wouter Slim (van heren 2) de hele wedstrijd op het midden spelen.

Het is goed om te beseffen dat uitwedstrijd bij Peelpush in oktober een zwaar bevochten 3-1 overwinning was, waarin Zaanstad net ontsnapte aan een 2-0 achterstand, ondermeer doordat Robin Ottenhof toen door 21 punten te scoren (waarvan 8 blokpunten) belangrijk was geweest in de 1-3 winst en Rueben toen sterk gepasst had. Zonder deze 2 spelers en met andere spelers met een trainingsachterstand zou het zwaar worden tegen Peelpush. En dat werd ook bewaarheid. Vooral in de 1e set was Zaanstad aanvallend slecht. In de 2e set en 3e scoorde Zaanstad meer aanvalspunten dan Peelpush, maar daar stond een hogere eigen foutenlast tegenover.

Coach Martin Rutten startte in de 1e set met Hidde Uittenbosch, Lorenzo Rampersad, Wouter Slim, Dwin Brouwer, Lesley Kef, Daniel Hoonhout en libero Joris Burger. Peelpush startte heel gedreven. Op de servicebeurten van Ramon Smeets, Koen Scholten en Rikus Leenders liep het snel naar 2-10 voorsprong. Zaanstaf kende op de service van Daniel Hoonhout even een opleving: 11-15 en op de service van Wouter Slim werd het zelfs 18-18, maar Peelpush pakte de set met 21-25.

In de 2e set probeerde hetzelfde Zaanse zevental bij te blijven, maar Peelpush bouwde een voorsprong van 3 a 4 punten op. In deze set kon Lesley Kef met zijn aanval zorgen dat het gat niet groter werd. Op 18-21 was het weer Wouter Slim die met zijn servicebeurt Zaanstad bijna langszij bracht: 20-21. Op de service van Dwin Brouwer werd het zelfs 23-23. Helaas bracht Bas Haar voor Peelpush de setwinst binnen met 24-26.

In de 3e set kwam Kjeld Broekema voor de moegestreden Lesley Kef spelen, maar op de service van Koen Scholten en Bas Haar pakte Peelpush weer de voorsprong met 2-6. Inmiddels was Timo Terlouw als diagonaal gaan spelen en hij sloeg Zaanstad weer langszij op 7-7 en daarna op voorsprong met 12-9 en 14-10. Zou het dan nu toch weer gebeuren? Peelpush bracht door sterk aanvalsspel van Tijn van der Grift het verschil terug naar 16-15.

Timo Terlouw dwong op 21-19 Johan Leenders via een time-out zijn mannen weer scherp te krijgen. Tijn van der Grift sloeg het gaatje dicht: 21-21 en serveerde zelf 22-23. Het ging nu op het scherp van de snede, maar ondanks een fantastische redding van Joris Burger werd het matchpoint op 22-24. Ondertussen was Guido Spooren die de 3e set goed gespeeld had door zijn enkel gegaan. En daarna zakte Zaanstad weg.

Een teleurstellend uitslag. Er was maar één man tevreden: de baas van de kantine, want Peelpush vierde de (toch wel onverwachte) overwinning en Zaanstad dronk het verdriet weg. Zo gaat het soms in het volleyballeven.