Vizier op volleybal

 

GEL: Oranje (m) in Apeldoorn tegen Oekraïne

VoV: 26-05-2018, 5:45 uur. Na de 3-1 thuiswinst op Slovenië en de 3-2 uitnederlaag tegen Turkije spelen de Oranje mannen vandaag alweer hun derde wedstrijd in de Golden European League (GEL) , waarin in drie poules van vier  totaal twaalf teams uitkomen.  Oranje is na Turkije de nummer twee in de poule. Oekraïne won afgelopen woensdag thuis met 3-0 van Slovenië, dat nog niet op oorlogssterkte is,  en verloor eerder in Turkije met 3-0 van het gastland.

Het is dus een bijzonder belangrijk duel voor de mannen van trainer coach Vermeulen. Immers de basis voor een vervolg aan dit toernooi, de deelname aan de Final Four, moet zijn in ieder geval thuis winnen, en dan het liefst de volle puntenbuit binnen halen. Een uitzege of een punt, zoals Oranje uit Turkije meenam, werkt dan dubbel op. In eigen voordeel en in het nadeel van een concurrent, wie dat dan ook maar is.

Oekraïne ging in de uitwedstrijd in Turkije in de eerste twee sets nipt ten onder met twee keer 25-23. De derde set was het verschil met 25-20 ruimer. Thuis tegen Slovenië wonnen ze de eerste twee sets nipt ( twee keer 25-23) en was de derde ruim in hun voordeel met 25-18. Bij de ploeg uit Oekraïne is Oleh Plotnytskyi een veel scorende speler, in de twee duels tot nu maakte hij er al 36 totaal. Oekraïne is de nummer achttien van de Europese ranking, daarop staat Nederland elfde.

Teams staan om 17:00 uur in Omnisport in Apeldoorn klaar om te beginnen. Ziggo is er voor de live uitzending bij en wij doen nadien op VoV verslag. Om het nog eens na te lezen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.