GEL: Verlies België in en tegen Estland

VoV, 24-05-2018. 5:45 uur.  De Belgische Red Dragons hebben gisteren in hun uitduel in poule A voor de Golden European League (GEL) een nederlaag geleden tegen Estland, dat nu de ongeslagen koploper in deze poule is. Verder komen hierin nog uit Zweden en Slowakije. Zaterdag speelt België voor het eerst thuis, Slowakije is dan in Aalst de tegenstander.

In de eerste twee sets (25-16, 25-20) was het thuisland de veel betere ploeg en lag de druk na die sets bij onze Zuiderburen om met setwinst in de wedstrijd te blijven. Het werd uiterst spannend bij de big points toen Estland de 19-21 achterstand nog gelijk kon trekken en de teams tot aan 27-27 gelijk opliepen. België won daarna met 27-29. Daaraan kon België in de vierde set geen vervolg geven en via 16-11 en 21-17 ging de set met 25-17 en de wedstrijd met 3-1 verloren.

In de Oranje poule, poule B,  won Oekraïne met 3-0 van Slovenië. Twee keer 25-23 en 25-18 waren de setstanden. Oekraïne is aanstaande zaterdag om 17:00 uur in Apeldoorn (Omnisport) de tegenstander van de Oranje mannen. Turkije is eerste (2/5) , Nederland tweede (1/4), met één puntje meer dan Oekraïne. Slovenië is nog zonder zege en puntloos.

In poule C heeft Finland na twee duels de leiding. Zij wonnen twee keer van Tsjechië. De twee confrontaties tussen Portugal en Spanje leverden beide landen een keer een zege op. Finland gaat met zes punten op kop.