Gelijke stand in Duitsland, Conegliano leidt in Italië

VoV, 25-04-2024. 8:03 uur. De vierde wedstrijd in de best of five serie heeft een 2-2 gelijke stand in wedstrijden opgeleverd. Stuttgart kon gisteravond via een 3-0 zege op Schwerin de stand in evenwicht brengen. Met de setstanden 26-24, 25-19 en 25-20.

Schwerin kwam in de eerste set nog op setpoint bij 23-24 na met 22-21 achter te hebben gestaan maar kon de set niet voor zich beslissen. In set twee had Stuttgart bij 15-8 een ruim gaatje geslagen, dat ze niet meer afstonden. Het verschil van 10 punten bij 24-14 kon Schwerin nog inlopen tot 24-19 voordat de set beslist werd. En in de derde set waren de tussenstanden 8-2, 15-9 en 22-16 ook duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Krystal Rivers werd MVP bij Stuttgart, Nova Marring bij SSC Schwerin. Rivers scoorde 22 punten, Marring 15. Bij Stuttgart liet Jolien Knollema er 8 noteren, Eline Timmerman kwam tot 6 treffers en Britt Bongaerts tot 5.  Bij Schwerin scoorden Indy Baijens en Susan Schut 5 keer, Elles Dambrink maakte 4 punten. Susan Schut stond 1 set in de basis, Elles dambrink 2.

Conegliano heeft een 2-1 voorsprong in wedstrijden op Scandicci genomen via een hele indrukwikkende 3-1 thuiswinst. Die met 30-28, 23-25, 29-27 en 25-22 tot stand kwam. Indrukwekkend was vooral de score van Isabelle haak, die maar liefst 41 (!) punten liet noteren. Kathryn Plummer kwam tot 23 punten voor Conegliano. Robin de Kruijf had een paar invalbeurten, waarin ze niet scoorde. Bij Scandicci was Ekaterina Antropova met 26 scores het meest succesvol, haar teamgenote Britt Herbots liet er 19 op het scorebord zetten.

Na de wedstrijd namen de fans afscheid van Conegliano Queen Robin de Kruijf en Kelsey Robinson.

Panathinaikos van Maret Grothues heeft de stand in de ‘best of five’ tegen Olympiacos gelijkgetrokken. Het werd gisteravond 3-1 en daarmee 2-2. Na de 25-15 in de eerste set eindigden de volgende drie set steeds met twee punten verschil, met 23 voor de verliezers. Maret Grothues scoorde 11 keer.

Tours van Michaël Parkinson verloor in Frankrijk het eerste duel in de finale met 3-1 van St. Nazaire. Tours won de tweede set met 21-25, de andere drie gingen met 25-17 naar de thuisploeg. Parkinson scoorde 13 keer, waarvan 4 blokkerend.

Budejovice van Stijn van Schie leed in de derde wedstrijd van de finale reeks een 3-2 nederlaag tegen Praag, waarmee de stand op 2-1 voor de ploeg van Stijn van Schie kwam. Via 25-15 en 15-10 kon Praag de winst naar zich toehalen na de 1-2 achterstand in sets. Van Schie werd met 22 punten topscorer bij zijn team.

In België heeft Roeselare de stand op 2-1 gebracht tegen Maaseik. Ze wonnen uit bij Maaseik met 0-3 via 22-25, 19-25 en 24-26. De Nederlanders Wijkstra en Berkhout moesten genoegen nemen met invalbeurten, waarin ze niet scoorden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s SSC Schwerin en Filippo Rubin/LVF (van Robin de Kruijf)