Vizier op volleybal

 

Gelijkspel PDK vs. Compaen na coronabreak

VoV, 19-07-2020. 9:50 uur. Compaen heeft donderdagavond onder strenge veiligheidsvoorschriften de eerste wedstrijd in het post-coronatijdperk gespeeld. Bijna vijf maanden na het laatste competitieduel werd het 2-2 in een oefenduel bij PDK/Huizen, de overtuigende nummer 1 van de andere eerste divisie.

Compaen miste Jasper Geerdink en aanwinst Daniƫl Homburg, maar was versterkt met de jonkies Milan Muijs en Jason Hartman uit het tweede team. De Oostzaners kwamen onder het toeziend oog van topspeler en oud-Compaener David Bes eerst nog met 2-0 achter, maar wisten daarna het Antilliaanse aanvalsgeweld afdoende te beteugelen. De vierde set was de winst zelfs royaal, terwijl toen nota bene Muijs en Hartman in het veld stonden.

Het oefenpotje was gelijk ook de rentree van Baas Koen, die terugkeerde van de andere kant van de Zaan.

Passend bij de promotie naar de topdivisie is ook de professionalisering bij Compaen doorgevoerd. Op de bank deed bijvoorbeeld de nieuwe assistent Sven Vermeulen de analyse vanaf de tablet.

Ook op andere vlakken maakt de debutant slagen. Het aantal trainingsuren gaat naar 7 1/2, waardoor de nieuw aangeschafte krachttrainingsmiddelen optimaal gebruikt kunnen worden. Compaen hoeft nu niet meer naar een externe fitness, want de inventaris voor de fysieke training is met onder andere medecinballen, stangen met schijven en squatrekken op orde.

Compaen traint tot 28 juli drie keer in de week door om op 10 augustus weer de zaal in te gaan. Voorafgaand aan de ban op indooraccommodaties hielden de Oostzaners zich fit met bootcamps en trainingsvormen in recreatiegebied ’t Twiske.

gh @ VoV. Door Marcel Vermeulen, Compaen. Op de foto van Tjerk Laan: Compaener Calvin Ooms passeert de blokkering van Huizen-speler Jesse Zegeling.