Gepidae H1 wint overtuigend van Polaris

VoV, 21-09-2021. 14:10 uur. Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Gepidae, dat zich heeft versterkt met libero Ryan en zelf internationaal is gegaan met een Let (Klavs), mocht aantreden in het eigen sportcentrum tegen Polaris. Polaris was twee jaar terug nog de concurrent om kampioen te worden in de derde divisie en kon door de heren dus niet onderschat worden.

De eerste set kon Polaris nog op een 5-6 voorsprong komen echter werd daarna het gaspedaal ingedrukt door Gepidae. Met een stand van 19-10 kreeg Gepidae het voor elkaar dat twee spelers van Polaris voor de rest van de wedstrijd op de bank mochten gaan zitten. Gepidae bleef drukken en won de set eenvoudig met 25-12.

De tweede set ging Gepidae rustig verder waar het gebleven was wat resulteerde in een 7-0 voorsprong. Helaas kon Gepidae de concentratie wat minder vasthouden wat resulteerde in een mooie wedstrijd waarin Gepidae een aantal keer de voorsprong weggaf. Bij een stand van 24-24 was het echter klaar met moeilijk doen en pakte Gepidae twee belangrijke punten.

Duidelijke aangeslagen begon Polaris de derde set slecht wat direct leidde tot een 10-4 voorsprong voor Gepidae. Het was een redelijk makkelijke set winst voor Gepidae waarin uiteindelijk de setter van Polaris ook nog gewisseld is.

In set 4 ging Polaris een stuk beter verdedigen. Gelukkig kon Gepidae snel een voorsprong pakken en was Polaris aanvallend niet bij machten om echt een aanval te doen op een punt. Na wat wissels aan Gepidae kant was in het juiste ritme komen nog wat lastig. Uiteindelijk bij een stand van 22-22 vond Gepidae het genoeg. Met een uiteindelijke 25-22 eindstand kon Gepidae aan het bier.

Na deze nette 4-0 overwinning is er nog genoeg om te verbeteren voor Gepidae. Echter is er nu wel al een statement gestuurd naar de rest van de competitie. Komend weekend mogen de heren van Gepidae naar Berlicum. Om 18:00 mogen de heren bewijzen dat ze, zoals Polaris aan gaf, een kampioenskandidaat zijn. Kom gezellig langs.

gh @ VoV, verslag door Ingmar, foto Jan van den Noort.