Gepidae wint kraker en is opzoek naar meer

VoV, 11-11-2022. 15:50 uur. Na wisselende resultaten van Gepidae in de afgelopen weken met 2 keer winst (Limax en Donki Sjot) en 2 keer verlies (Inter Rijswijk en WIK) mochten de heren van Gepidae aantreden tegen VCN heren2. Een tegenstander die ook gepromoveerd was naar de Eerste Divisie en opzoek naar een steady niveau.

Vooraf beloofde dit een gevecht te worden waarbij de verliezer de aansluiting zou missen met de brede middenmoot. Veel om voor te spelen dus. Voor Ronald was het, zoals al het hele seizoen het geval is, een puzzel wat betreft zijn opstelling. Waarbij Gepidae door blessures en werk nog geen enkele wedstrijd met dezelfde opstelling is gestart.

Het gemis van twee spelers was aan het begin van de eerste set direct voelbaar. VCN schoot uit de startblokken en kwam al heel snel op een 7-1 voorsprong. Na een time-out wist Gepidae lichtelijk de rug te rechten echter bleef het verschil van 6 punten tot 16-10 op het scorebord staan. Echter na goede service series van Tijmen en Ingmar wist Gepidae het gat te dichten (18-18). VCN getergd na het weggeven van de voorsprong zette nog even kort aan, echter was het Gepidae die zich niet liet kennen en de set vlak voor het einde naar zich toetrok (23-25).

In de tweede set was het Gepidae die de lakens uitdeelde en zeer goed van start ging. Met een hoge intensiteit werd het zichtbaar aangeslagen VCN eenvoudig van zich afgehouden. Echter na wat uitdagend gedrag van de bank van VCN kwam er weer wat vuur in de ploeg. Na enkele lullige foutjes in de pass beloofde deze set een echte kraker te worden. Uiteindelijk wist VCN na 5 set points de winst binnen te slepen met een uiteindelijke 30-28 op het scorebord.

Geïrriteerd maar gebrand op een overwinnen begonnen beide teams scherp aan de 3e set. Tot aan de 11-12 ging het gelijk op. Echter wist Gepidae daarna een slag te slaan door een goede blokkering en veel scorende aanvallen aan de buitenkant. Deze sprint van Gepidae was voor VCN te veel om bij te houden en de set werd eenvoudig gewonnen met 16-25.

Een 1-2 voorsprong betekende nog niks wisten de heren van Gepidae aangezien Inter deze voorsprong de week ervoor wist om te draaien. Focus was dan ook gevraagd. Met wederom een zeer gelijk opgaande wedstrijd ging het weer om de details. Na een goede invalbeurt van Ryan die VCN helemaal weg serveerde kon Gepidae een kleine achterstand omzetten in een voorsprong. Met grote intensiteit en saamhorigheid werd er gestreden voor ieder punt. Met een uiteindelijke 26-28 winst op het scorebord.

Een mooie 3-1 overwinning voor Gepidae. Met weer een wedstrijd waarin de flexibiliteit van het team werd getest. Langzamerhand loopt de ziekenboeg leeg en heeft Ronald weer meer keuze. Morgen spelen wij tegen Dordrecht eveneens een promovendus. Bij winst staat Gepidae stevig in het linke rijtje. Komt dat zien 19:00 uur Sportcentrum Tilburg Universiteit. #forzagepidae

gh @ VoV, verslag Gepidae Heren 1. Foto Jan van den Noort.