Vizier op volleybal

 

Gerjan Heerkes nieuwe trainer van Wevo’70

VoV, 13-05-2018. 13:36 uur. Gerjan Heerkes is de nieuwe trainer van de volleybalsters van Wevo’70. Hij zal het eerste team van de tweededivisionist uit Weerselo met ingang van komend seizoen onder zijn hoede nemen. “Ik wilde eigenlijk stoppen maar ik vind Wevo’70 een mooie club met een leuk team, waar ik wel een mooie uitdaging in zie”, zegt Heerkes.

De 52-jarige Heerkes volgt Jeroen Sanders op, die na twee mooie en succesvolle seizoenen naar Krekkers vertrekt. Heerkes is een ervaren trainer die tot op eerste divisieniveau clubs heeft getraind in zowel Nederland als Duitsland. Dat laatste komt mede omdat hij lange tijd net over de grens in Emlichheim heeft gewoond. Sinds een paar jaar woont hij weer in Nederland, in Beerzerveld.

Heerkes was in het verleden actief bij clubs als Kangeroe Hardenberg, DOK en Tornado Geesteren en in Duitsland bij Emlichheim en Nordhorn. Bij die laatste club had hij onder andere oud – Wevo speelster Nadja Hoff onder zijn hoede.

Nadat hij een jaar geleden gestopt was bij Nordhorn, wilde Heerkes eigenlijk niet meer in de zaal staan. “Ik ben een paar jaar geleden als zelfstandig ondernemer begonnen met een advies- en administratiekantoor voor het onderwijs. Dat kost veel tijd en als je een team op een behoorlijk niveau wilt trainen en coachen gaan er ook de nodige uren in zitten.”

Toch had hij afgelopen seizoen een team onder zijn hoede, zij het op een lager niveau, bij eersteklasser Side-Out in Slagharen. “Zij hadden een probleem en ik heb ze uit de brand geholpen.”

Hij dacht opnieuw aan stoppen maar toen Wevo’70 contact opnam, was hij toch geïnteresseerd. “Ik kende de club en het team een beetje van mijn periode bij Tornado, toen we tegen elkaar speelden: een mooie club met een leuk team op een goed niveau. Dus ik heb een keer een proeftraining gegeven, want ik wist natuurlijk niet precies hoe het team nu zou zijn. En ik ben enthousiast.

Het is een team met veel lengte, wat altijd tactisch wat extra opties biedt, en ik zie nog wel wat mogelijkheden voor verbetering. Ondanks het feit dat ze de afgelopen jaren knap hebben gepresteerd en maar net de promotie naar de eerste divisie zijn misgelopen. Het team blijft grotendeels intact, al valt een speelster nu even weg in verband met zwangerschap, maar ik denk dat er een leuk team staat. Ik heb er zin in.”

gh @ VoV, bron persbericht Wevo ’70.