Gestage groei bij Sliedrecht Sport H2

VoV, 08-12-2017. 10:40 uur. Het is u wellicht opgevallen dat de regelmaat van de verslagen wat ver te zoeken is. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met dezelfde regelmaat die in huize Kroon ver te zoeken is. Met de geboorte van kind 3 en 4 is de rust daar verdwenen en schiet helaas het schrijven van het verslag er wel eens bij in. De ontwikkeling van het team der toptalenten blijft echter gestaag verder gaan.

Een kleine offday in Houten, werd vakkundig rechtgezet met de eerste 4-0 overwinning van dit seizoen. Met nog twee wedstrijden te spelen tot de winterstop staat Sliedrecht Sport keurig 4e en heeft men zes van de negen wedstrijden gewonnen. Zaanstad en Velo hijgen ons in de nek op plek 5 en 6. Datzelfde Zaanstad is de tegenstander van aanstaande zaterdag. Als mooi sluitstuk van de eerste seizoenhelft krijgen wij op 16 december de koploper en absolute favoriet voor de titel op bezoek: Maatwerkers VCN. Nog twee weken gas geven dus!

De wedstrijd tegen Taurus in Houten was er een om niet heel vrolijk van te worden. De rapportcijfers zullen niet vaak voldoende zijn. Een matige passlijn en zwak serveren waren hier grotendeels de oorzaak van. Juist 2 onderdelen waarmee we de afgelopen wedstrijden de druk bij de tegenstander neer konden leggen.

Enige lichtpuntje uit deze wedstrijd was misschien wel set 4, waarbij alleskunner Rick van der Sluis even zijn frustratie van 3 sets lang het vuur uit sloffen te moeten rennen achter de passjes aan uitte. Als diagonaal sloeg hij hoogstpersoonlijk deze set binnen. Daarbij moet er nog een compliment uitgedeeld worden aan onze Minister van Volksgezondheid Robert. Hij beloonde enkele prima trainingsweken met een puike invalbeurt!

Niets is zo lekker om na een slechte wedstrijd je rug te kunnen rechten. Heerlijk, maar misschien ook wel extra gevaarlijk, om dit tegen de nummer laatst te doen. Sliedrecht Sport toonde zich gretig en liet er geen twijfel over bestaan: Het verlies van vorige week werd deze dag gerevancheerd!

Enkele lichtpuntjes wat extra uitlichten: Jorren Bakker speelde na wat lastige weken weer een prima wedstrijd en mocht zelfs de langste serviceserie noteren. Ook Jeffa speelde als een dijk, liet zich niet in een wak spelen. Glen was hoofd blokkering en weer had Robbie een prima invalbeurt. Het team creëerde zoveel ruimte elke set dat onze eigen Onno de Gans lekker vaak op het bankie kon plaats nemen en Joël, na enkele lekkere scoopy’s, de setjes binnen mocht timmeren!

Met setstanden van 11, 13, 12 en 18 liet Sliedrecht Sport er geen gras over groeien en stuurden zij Skunk met de stinkstaart tussen de benen naar huis!

Zowel de verloren offday als de revival zijn lastig te beoordelen in cijfers, omdat er bijzonder veel verschil in zat. Na 16 december maken we een tussentijds rapport op.

gh @ VoV, verslag van Roy Kroon, Sliedrecht Sport II.