Vizier op volleybal

 

Gifbeker voor Keistad nog niet leeg

VoV, 05-12-2017. 5:47 uur. Afgelopen zaterdag stond de competitie wedstrijd tegen Avior op het programma. In sporthal Midland was AVV Keistad erop gebrand om revanche te nemen op de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Helaas is de gifbeker nog niet leeg voor de mannen van heren 1 want ook deze wedstrijd werd verloren, met 0-4 van Avior uit Schalkhaar.

AVV Keistad begon de wedstrijd met een gehavend team. Door de blessures van Alwin Hendriks, Jurgen de Graaf en Thijs Besseling en de afwezigheid van Tom Slaghekke werd de wedstrijdselectie uitgebreid met Leon Dersjant, Jasper de Wijs en Gerjan Kelder.

Het team van coaches Marcel Ruijterlinde en Michiel Bakker begon de wedstrijd aanvankelijk goed. Er werden een paar mooie punten gescoord maar vanzelf ging dat niet. Er moest hard gewerkt worden om het niveau nog een beetje te halen. Helaas konden de mannen uit Amersfoort dat niet de hele set lang volhouden. Langzaam kwamen de onnodige fouten er weer in en werd het Avior totaal niet lastig gemaakt in deze set. De set ging ook met 19-25 naar Avior.

In de rest van de wedstrijd kon AVV Keistad heren 1 helaas niet voor een ommekeer zorgen. Er werden soms mooie punten gescoord maar van een echte opleving was in het vervolg van de wedstrijd geen sprake. De rest van de sets liepen gelijk op maar Avior wist elke set de overwinning naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in een uit slag van 0-4 voor de bezoekers uit Schalkhaar.

De flow zit er op dit moment bij de mannen van Keistad niet in. Het goede spel van het begin van het seizoen is even ver te zoeken. Natuurlijk heeft dat ook te maken met de vele blessures en de wisselingen die dat met zich mee brengt maar ook door het niet halen van het eigen niveau. Elke training en wedstrijd doen de mannen van Keistad er alles aan om het goede gevoel weer terug te krijgen en te laten zien hoe goed het team kan volleyballen.

Aankomende zaterdag, 9 december, staat de uitwedstrijd tegen Sovoco uit Soest op het programma voor de Amersfoorters. De mannen van Keistad gaan er deze uitwedstrijd alles aan doen om de verlies reeks te doorbreken en als winnaars uit de strijd te komen.

AVV Keistad vs Avior: uitslag 0-4, setstandenĀ 19-25, 18-25, 21-25 enĀ 18-25.

gh @ VoV, persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.