Vizier op volleybal

 

Gijs Jorna van Frankrijk naar Griekenland.

VoV, 16-07-2022. 13:22 uur. Passer/ loper Gijs Jorna verruilt het Franse Toulouse voor het Griekse PAOK Thessaloniki. Op de website van zijn nieuwe club was te lezen:

Gijs Jorna, een speler van wereldklasse, zal het Griekse kampioenschap sieren met zijn aanwezigheid, hij maakt deel uit van de selectie 2022/ 2023 van PAOK. De Nederlandse “Super Star” is een exclusieve sponsoring door het bedrijf Mateco Hellas, via eigenaar Antonis Tsalopoulos, die na zijn ambtstermijn als president van de club nog steeds wil dat het mannenteam van PAOK elk jaar schittert in de Griekse competitie. En daarvoor haalde hij o.a. Jorna.

International Gijs Jorna (1989, 1.97 mtr.) maakte zijn eerste professionele stappen in het volleybal in het seizoen 2006/07 bij HvA Volleybal, waar hij tot 2010 bleef. Daarna volgden seizoenen bij Saint-Quentin Volley in Frankrijk en Topvolley Antwerpen en Noliko Maaseik in België. In het seizoen 2016-17 keerde hij terug naar Frankrijk en maakte deel uit van de selectie van Chaumont Volley-Ball 52. Daarna stapte hij over naar het Roemeense LMV Ploiesti. En voordat hij naar Griekenland gaat speelde hij nog een aantal jaren bij Toulouse.

Over zijn overstap naar PAOK zei Jorna: “Ik ben erg blij met mijn transfer naar PAOK. Voor mij was het een makkelijke beslissing omdat ik het project en de ambities van de vereniging leuk vond. Ik hoop een uitstekend seizoen te hebben met de fans PAOK aan onze zijde!’

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website PAOK