Vizier op volleybal

 

Goed nieuws van het Utrechtse Protos H1

VoV, 31-05-2019. 6:15 uur. USV Protos HS1 heeft de selectie in principe rond voor het aankomende seizoen. In principe betekent hier vooral dat er nog wordt gekeken naar een eventuele uitbreiding van de selectie.  Met de komst van Peter van der Poel en Bram de Winter is de selectie wederom aangevuld tot 12 man.

Peter heeft net zijn Finance Master afgerond aan de R.U.G. en heeft emplooi gevonden in de Domstad. Na een rijk verleden bij de Groningse jong-geleerden van Donitas kon hij het studentenleven nog niet geheel vaarwel zeggen en heeft zich aangesloten bij de Utrechtse leningontvangers van USV Protos. Saillant detail is dat, in de voorlopige indeling, de tweede competitiewedstrijd in de Topdivisie heren in het seizoen 2019-2020 de ontmoeting GSVV Donitas – USV Protos laat zien. Peter heeft zich direct opgeworpen om dit festijn te (bege-) leiden en de jongere Utrechtse staatsamateurs te laten zien waar hij zijn post – trainingstijd door heeft gebracht.

Bram is student Aardwetenschappen aan de V.U. te Amsterdam en begint volgend collegejaar met zijn Master Geologie en Geochemie. Bram heeft vorig jaar bij de buren van SV Land Taurus uit Houten gespeeld en heeft ervoor gekozen het volleyballeven eens vanuit een studentikoze kant te bezien.

Met de komst van deze twee heren hopen de Domstedelijke academici-in-spé zich staande te houden in ‘s Neerlands Topdivisie geweld en hopen ze Olaf Buter en Bart Vlasblom waardig te hebben vervangen.

De selectie ziet er op dit moment als volgt uit:

  •  Spelverdeling:  Bram de Winter en Lasse Jonker (a)
  •  Diagonaal: David Hetterschijt en Sven de Koe
  •  Passer/loper:  Alexander Kraan, Jasper Rietman, Lode Notermans, Peter van der Poel
  •  Midden: Jochem Bloem, Niek Marchal, Oscar Scholing
  •  Libero: Ries Verhoeven

Ten opzichte van vorig jaar is de technische staf, zoals eerder reeds gecommuniceerd, ook iets gewijzigd. Martijn Rosier heeft eind februari 2019 de rol als trainer overgenomen van de geëmigreerde Jorad de Vries en Bas Bloem is toegevoegd als algemeen motivator, ondersteuner, ervaringsdeskundige en kennisoverdrager. Vincent Henskens en Bernard Schoonbeek zijn gebleven als trainer/coach/chauffeur.

Er zal drie keer in de week worden getraind aankomend jaar waarvan één training samen met de stadgenoot Volleybal Vereniging Utrecht. Bovendien zal er een krachttrainingsprogramma aangeboden worden dat zal worden begeleid door Fysiotherapie Utrecht Oost.

Protos HS1 heeft de afgelopen periode meer dan 15 meetrainers mogen begroeten. Een enkeling kwam “slechts” sfeer proeven om vervolgens diep in de nacht vrolijk heemwaarts te keren, de meerderheid combineerde dit met een oprechte interesse en een serieuze optie tot spelen bij de Utrechtse studenten. Wij hebben grote talenten, gemotiveerde spelers en goede volleyballers op bezoek gehad. Sommigen brachten zelfs meer dan twee van deze aspecten mee naar de trainingen. Wij hebben mensen zien schitteren op totaal nieuwe posities die, jammer genoeg, toch op hun oude positie blijven spelen bij hun oude of bij een nieuwe club.

Wij hebben mogen concurreren tegen eredivisie clubs om spelers binnen te halen en dit hebben we bijna altijd verloren. Wij hebben mensen gezien die per training beter werden en personen die het plezier in het spelletje weer terug vonden. Bij deze wil ik Rosa Lipman (TC Protos) bedanken voor het organiseren van de trainingsgroepen, alle meetrainers voor de sfeervolle en leerzame trainingen en natuurlijk de technische staf van USV Protos HS1, HS2 en HS3 voor hun inzet en flexibiliteit.

Wij zoeken nog wel steeds een hoofdsponsor.

gh @ VoV, bron Bernard Schoonbeek, USV Protos.