Golden Set bij Diefenbach vs Rauwerdink

VoV, 20-12-2017. 5:45 uur. De return in de Challenge Cup tussen het Franse Tours (Jasper Diefenbach) en het Griekse Olympiakos (Jeroen Rauwerdink) werd beslist via de golden set. Thuis hadden de Grieken met 3-0 gewonnen, de wedstrijd werd toen geruime tijd onderbroken wegen racistische uitingen jegens Nathan Wounembaina van Tours, die toen na één set ook niet meer binnen de lijnen kwam.

Tours moest dus met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set af te dwingen en dat lukte ook. Met Wounembaina scoorde Tours voor 2.800 toeschouwers via 25-22, 25-21 en 25-20 de benodigde zege, waarna de extra set de beslissing moest brengen. In die set sloeg Olympiakos zich naar de volgende ronde. Met 11-15 pakten ze de winst en dus het ticket daarvoor.

Jasper Diefenbach scoorde 5 keer, aanvallend 18% en 3 blokpunten. Jeroen Rauwerdink liet 10 punten noteren, aanvallend 45% en 1 ace. De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Wouter de Baar.