Vizier op volleybal

 

GOUD volleyballers genomineerd voor Mooiste Wedstrijd Ooit!

VoV, 10-06-20202. 4:30 uur. NOS Langs de Lijn presenteerde afgelopen weken de keuzes van vele Nederlandse journalisten, prominenten, topsporters en luisteraars van wat zij de mooiste wedstrijd ooit vonden, waarbij de commentaren van de verslaggevers voor koude rillingen en kippenvel zorgden. Wedstrijden, die voor altijd in het sportgeheugen van menige landgenoot zijn opgeslagen.

Uit de longlist van maar liefst zeventig momenten selecteerde een jury bestaande uit Matthijs van Nieuwkerk, Erben Wennemars en Wilfried de Jong een toptien, die hieronder staat weergegeven.

1. Nederland-Spanje, finale WK handbal (2019)
2. Ellen van Langen, olympisch goud 800 meter (1992)
3. Nederland-Italië, olympische volleybalfinale (1996)
4. Pieter van den Hoogenband, olympisch goud 200 meter (2000)
5. Nederland-West-Duitsland, halve finale EK voetbal (1988)
6. Roger Federer-Rafael Nadal, finale Australian Open (2017)
7. Bobby Fischer-Boris Spasski, WK schaken (1972)
8. Ekpe Zonderland, olympisch goud rekstok (2012)
9. Anton Geesink-Akio Kaminaga, Olympische Spelen (1964)
10. Greg LeMond-Laurent Fignon, Tour de France (1989)

Via  DEZE LINK  kunt u uw stem uitbrengen op een van de genomineerden, waarbij we nummer 3 natuurlijk van harte aanbevelen.

Ambassadeur: Bedenker en ambassadeur van de wedstrijd is voetbalcommentator Jeroen Elshoff. Voor hem zijn de voorwaarden voor de mooiste wedstrijd: “Wat staat er op het spel, wat is het podium, wat is de kwaliteit van de wedstrijd, en misschien ook wel de individuele klasse”, aldus Elshoff. “Maar iedereen heeft zo zijn eigen criteria.”

Een van die eigen criteria zal ongetwijfeld ook zijn welke sport degene die stemt zelf beoefent. Zouden alle judoka’s op de gouden finale van Anton Geesink stemmen, alle zwemmers op Pieter van den Hoogenband of alle hardlopers op Ellen van Langen? We durven het niet te zeggen, maar we verwachten wel dat alle volleyballers op de Olympische volleybalfinale uit 1996 tussen Nederland en Italië zullen gaan stemmen. Dat duel werd al eens wedstrijd van de eeuw, maar of het ook de ‘Mooiste Wedstrijd Ooit’ wordt? We wachten af.

gh @ Vizier op volleybal. Foto Jan van den Noort.