Gouden MVP titel voor Myrthe Schoot

Myrthe Schoot

Myrthe Schoot kreeg in de wedstrijd NawaRo Straubing vs Dresdner SC de gouden MVP titel voor haar foutloze prestaties als libero. Zeventien keer moest ze in actie komen bij de opslag van Straubing en alle malen bracht ze de bal keurig bij spelverdeelster Laura Dijkema. Het was alweer de zeventiende overwinning van Dresden, dat daarmee de vijftig puntengrens heeft gehaald. Dresden won bij de promovendus met 0-3 via de setstanden 18-25, 19-25 en 21-25 en behoudt de vier punten voorsprong op Schweriner SC. Laura Dijkema scoorde 4 keer voor Dresden.

Met opnieuw een uiterste teaminspanning lukte het USC Münster voor de derde keer om thuis een 0-2 achterstand in winst om te zetten. Deze keer kon  VC Wiesbaden de voorsprong niet vasthouden. Opgeven stond niet in het gameplan van Münster ook niet toen de eerste twee sets met 19-25 en 22-25 verloren waren. De 25-23 hield de ploeg in leven, de volgende 25-23 was goed voor de tiebreak en de 15-13 betekende de winst. Er was nogal wat op het spel van de thuisploeg aan te merken, maar dat gold niet voor de inzet en de wil om te winnen. Die  straalde van alle kanten van dit spektakel stuk af. Bij Wiesbaden had Esther van Berkel in de derde set een invalbeurt, ze scoorde 3 keer.

Zoals verwacht mocht worden pakten de Ladies in Black uit Aachen na zaterdag ook zondag drie punten. Tegen VCO Berlijn werd het 3-0 via 25-23, 25-19 en 25-10. Maar de dames in het zwart, die deze keer in hun witte uittenue speelden, hadden aan het eind van de eerste set wel het nodige geluk dat de arbiters ‘twijfelballen’ in hun voordeel beslisten. De Duitse Talentenploeg serveerde met zeer veel druk in deze eerste set en de passlinie van Aachen had de grootste moeite om de pass bij spelverdeelster Britt Bongaerts te brengen. Een geblokkeerde VCO aanval zag heel Berlijn uitgaan, de scheidsen oordeelden anders, waarmee de 25-23 zege werd behaald. Vervolgens maakte Aachen de klus af, Britt Bongaerts scoorde drie keer.

De stand van de eerste zes in de Bundesliga is nu Dresden 50, Schwerin 46, Stuttgart 41, Münster 40, VC Wiesbaden 36, Rote Raben 31. Hamburg is achtste en Aachen tiende. Beide teams hebben 27 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Ruud Montagne, Volleypictures.nl.