Groningen treurt, Peelpush profiteert

VoV, 09-12-2018. 7:15 uur. Het was gisteren geen beste dag voor de twee Topdivisie ploegen uit Groningen. Koploper OBEG Donitas verloor uit bij mede podiumploeg VV Utrecht en hekkensluiter IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles leed in Groningen een nederlaag tegen Dros – Alterno II, dat voorlaatste in de stand is. Peelpush was de lachende derde na de 2-3 zege bij IMS / Voltena, zij werden de nieuwe nummer één, maar in theorie kan VVU hen van die plek verdringen als ze de achterstallige wedstrijd winnen.

VVU won gisteren met duidelijke cijfers van OBEG Donitas. Alleen in de derde set werd het met 25-23 spannend, daarvoor was de thuisploeg met 25-14 en 25-18 ruim aan de goede kant van de score gebleven, waardoor zij in ieder geval met een goed gevoel het weekend konden voortzetten. Veracles en Alterno II maakten het in de tweede set spannend. De 26-28 kon weleens beslissend zijn geweest voor de daaropvolgende ruime 15-25 nederlaag van Veracles. In de eerste set trokken ze ook al met 16-25 aan het kortste eind.

De andere vier wedstrijden werden via een tiebreak beslist. VoCASA, PDK en Peelpush wonnen uit, VCN pakte thuiswinst.

SV Dynamo en VoCASA hadden na vier sets een volledig gelijke stand . Het stond 94 / 94 na de 27-25, 25-27, 25-17 en 17-25 setstanden. In de vijfde set pakte VoCASA de winst met ruim verschil. Via 9-15 konden ze de thuisploeg in de beslissende set onder de tien houden.

PDK had een 2-0 achterstand weg te werken om met de zege richting Huizen uit Doetinchem te kunnen vertrekken. Orion Volleybal Doetinchem won de eerste twee sets met 25-17 en 31-29. Het herstel van de gasten in de tweede set zette vervolgens door en met 15-25 en 22-25 dwongen ze de verlenging af, die ze met 15-17 maar nipt voor zich beslisten.

Voltena en Peelpush kenden elkaar nog van de bekerwedstrijd van vorige week, die toen door Peelpush werd gewonnen. Ook nu gingen ze voortvarend van start met 20-25 en 22-25 setzeges. Voltena was echter niet uit het veld geslagen en kwam sterk terug, via 25-16 en 25-23 kregen ze de gelijke 2-2 stand in sets op het scorebord.  Met 12-15 was Peelpush vervolgens toch de winnende partij.

Ook Laudame Financials VCN en Innovatiemakelaars.nl WSV deden er vijf sets over voor ze een winnaar hadden bepaald. Om beurten pakten ze een set tot de 2-2 stand. Met 25-21, 22-25, 25-15 en 24-26 waren de verschillen soms ruim en soms maar heel nipt. De 16-14 in de vijfde was in ieder geval met het kleinst mogelijke verschil.

De stand is nu Peelpush 10-22, VVU 9-21, Donitas 10-21, VoCASA 10-20, Orion 10-17, Voltena 8-14, VCN 8-12, WSV 10-11, Dynamo 10-10, PDK 9-9, Alterno II 9-9, Veracles 9-2.