Vizier op volleybal

 

Grootse prestatie van kleine club Voltena

VoV, 25-02-2019. 17:00 uur. Afgelopen zaterdag werden de halve finales gespeeld van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in het zaalvolleybal. In de leeftijdscategorie onder 18 jaar leverde Voltena Volleybal uit Werkendam een mooie prestatie. Voor de vijfde keer op rij wisten zij de eindronde te behalen.

In de afgelopen jaren wist Voltena een 7e, 5e en een 2e plaats te behalen. Vorig jaar werd het team gekroond tot Nederlands Kampioen in het belangrijkste zaal jeugdkampioenschap van ons land.

Ook nu weer wisten de meiden van Voltena, met een sterk verjongde selectie, een aantal volleybal grootmachten de illusie op een Nederlands Kampioenschap te ontnemen, en onderstreepte hiermee de kwaliteit van hun jeugdopleiding. Na zeges op Volley Tilburg, Limes, Trivos en Peelpush, toch niet de minste namen, wachtte uit de andere poule Sliedrecht Sport voor de kruisfinale.

De Werkendamse meiden lieten er geen twijfel over bestaan wie er de meeste aanspraak maakte op het bereiken van de finaleronde. In beide sets werd er gelijk een voorsprong opgebouwd en met een duidelijke 25-16 en 25-21 kwam er een einde aan het NOJK avontuur voor Sliedrecht Sport, en mag Voltena zich gaan voorbereiden op de eindronde. Deze wordt op 30 maart 2019 in Koog aan de Zaan gespeeld.

gh @ VoV. persbericht en foto via Voltena.