Vizier op volleybal

 

Grote regio bekeroogst Sliedrecht Sport

VoV, 12-05-2019. 7:39 uur.  In sporthal De Dijk in Dordrecht hebben gisteren zowel Meisjes C als Jongens B en C de finaleronde van het Bekertoernooi van de Regio Zuid gewonnen. Ook Dames 7, alias voor Dames 5, mocht zich bekerwinnaar noemen.  Jongens A moest genoegen nemen met het zilver, zij gingen met 0-3 het schip in tegen Donki Sjot uit Den Dungen.

Om 10.30 uur traden alle jongensteams tegelijk in de arena. Jongens C, bestaande uit Levi vd Giessen, Timo de Jong, Ward Bal, Luuk de Groot, Ryan Wiersma, Xander van der Pol, Thijmen Oomes, Robin Bakker, Joost Baars, Quinten Boer en coaches Bart Yark en Daniël van Helden, was als eerste klaar. Met 3-0 legde het team Volley Tilburg JC over de knie.

Ook Jongens B wist te winnen van Volley Tilburg, maar dan op B – niveau. Het team van Youri van der Pol, Aron Huijser, Timon Zoutendijk, Mart de Groot, Jari Tournier, Joost Suijker, Rune Bal, Jelle Leeuwis, Jilles Amersfoort, Harm Korevaar, Davi Beltrao, Cas Westgeest en coaches Bas de Groot en Egbert op ’t Hof, moest één setje aan de Brabanders laten, maar mocht eveneens de Beker mee naar huis nemen.

Om 13.00 uur was het de beurt aan het enig over gebleven blauw-witte meidenteam in het Bekertoernooi. In een spannende strijd namen zij het op tegen Flamigo’s uit het Limburgse Gennep. Uiteindelijk trok het team van Monika de Jong, Damla Salduz, Donna de Jong, Caitlyn Korperaal, Mylène de Jong, Noa Heussen, Myrthe Mijnster, Roos van Gastelen, Yagmur Salduz, Lisa van Zijl, Maud van de Weg en coach Martijn van der Valk aan het langste eind: 3-1.

Nadat al drie jeugdteams de Regiobeker in hun tas mochten steken, heeft ook Dames 7 het regionale bekertoernooi als winnaar afgesloten.

De strijd in Dordt was zeker geen walk-over. Het team van Petra Kroon, Quinty Troost, Sabine van Rooij, Marjolein van Uden, Raguel Farias Luna, Ilse van Dijk, Nikki Hordijk, Elize Harrewijn, Tatum Prins, Anne de Visser, Femke van der Zouwen, assistent coach Arjen van den Dool en coach Haitske de Visser had een vijf-setter nodig om de Limburgse tegenstander van VC Velden op de knieën te krijgen.

Met ook Dames 7 (vandaag spelend onder de schuilnaam ‘Dames 5’) als bekerwinnaar, zijn er vier van de vijf Sliedrechtse teams die vandaag in actie kwamen, bekerkampioen geworden. Een mooie score!

Daarmee is het indoorseizoen bijna achter de rug. Over twee weken (25 mei) staat het toetje, de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen, nog op de agenda en dan is het schluss.

gh @ VoV, bron en foto’s persbericht Sliedrecht Sport.