Hake Tjoba beloont voor strijdlust

VoV, 15-10-2018. 6:31 uur. Vooraf werd gevreesd voor een afstraffing toen afgelopen zaterdag de koploper uit de eerste divisie A op bezoek kwam in Klazienaveen. Het team uit Balk heeft een hoog ere / toldivisie gehalte en geldt als één van de grote favorieten voor de titel.

Hake Tjoba daarentegen is aan het bouwen met een sterk verjongd team, een nieuwe trainer en voert op alle vlakken veranderingen door. De opdracht voor de dames van Hake Tjoba was dan ook duidelijk:  durven en volle bak.

De eerste set kregen de dames van Hake Tjoba niet echt vat op het spel van de Balkster volleybalmachine en lukte het niet om onder de druk uit te volleyballen. Met 13-25 was de winst in de eerste set duidelijk voor de bezoeksters. Opvallend was wel, dat ondanks dat er weinig grip was op het spel van de tegenstander, de dames van Hake Tjoba bleven doorknokken en daarmee lieten zien zich niet zomaar aan de kant te willen laten drukken.

De tweede set begon zoals de eerste en Hake Tjoba keek al snel tegen een achterstand van 6-11 aan. Maar de dames van trainer / coach Tjarko Muis bleven knokken en lieten met een mooie dosis strijdlust zien dat ze niet over zich wilden laten lopen. Deze mentaliteit leidde een mooie inhaalstrijd in waarmee de stand gelijk kwam op 18-18. Tot 20-21 kon Hake Tjoba bijblijven maar moest aan het einde toch de set met 21-25 aan D.B.S. laten.

De derde set bleek de energie die de mooie strijd in de tweede set had gekost even zijn tol te eisen bij Hake Tjoba en keken de Klazienaveense dames snel tegen een 4-15 achterstand aan, waarmee de set eigenlijk al beslist was. Vanaf dat moment werden er, mede dankzij de luide aanmoedigingen vanaf de tribune, nieuwe energiebronnen gevonden en werd de rest van de set een gelijkopgaande strijd waarbij beide teams evenveel punten scoorden. Echter kon het gat van 11 punten niet meer gedicht worden; 14-25.

De opleving in de tweede helft van de derde set zorgde voor een strijdbaar Hake Tjoba dat vol goede moed de vierde set aan ging. Met veel inzet en bij vlagen heel sterk volleybal werd de druk op de tegenstander uit Balk gelegd. De gelijkopgaande strijd leverde een mooi aantrekkelijk volleybalgevecht op op het scherpst van de snede. Met de steun van het Klazienaveense publiek ging het spoken in sporthal de Zon en via een hele knappe 25-22 overwinning werd de vierde set en daarmee een mooi punt, verdiend afgesnoept van de koploper.

Een mooie prestatie die de dames van Hake Tjoba goed kunnen gebruiken om verder te bouwen en door te groeien.

Komend weekend staat voor Hake Tjoba de uitwedstrijd tegen Set Up Ootmarsum op het programma. Deze wedstrijd zal om 15:00 starten in sporthal de Schalm in Ootmarsum.

gh @ VoV, verslag van Hake Tjoba Dames 1. Foto Herman van der Wal.