Vizier op volleybal

 

Halve finale CEV Cup voor Lohuis, Jasper en Timmerman.

VoV, 10-02-2022. 5:42 uur. MTV Stuttgart heeft de return in de kwartfinale van de CEV Cup thuis met 3-1 van SC Schwerin gewonnen. Na de wegens corona reeds toegekende 3-0 zege in de uitwedstrijd betekent dit dat de ploeg van Juliët Lohuis, Eline Timmerman en Hester Jasper zich ten koste van Indy Baijens en Femke Stoltenborg heeft geplaatst bij de laatste vier in het CEV Cup toernooi.. Na twee sets was die buit binnen.

Schwerin moest na een corona quarantaine van 14 dagen voor een groot deel van de selectie en dus een periode zonder training proberen de 0-3 toegekende uitslag voor de thuiswedstrijd ongedaan te maken, hetgeen mede gezien de aanloop naar dit duel niet lukte. Stuttgart kende geen beperkingen in de voorbereiding op de kwartfinale en dat liet zich binnen de lijnen zien.

De teams waren aanvankelijke tegen elkaar opgewassen (4-4) met daarna licht voordeel voor de thuisploeg (7-4, 10-7, 13-10). Na de time out op 17-15 lukte het Schwerin om zich terug in de set te spelen, echter met veel servedruk nam Stuttgart daarna het heft weer in handen en via 20-15 werd het 25-19.

Juliët Lohuis had in het begin van de tweede set een sterke serie opslagen en serveerde haar ploeg naar 11-5, onder andere Indy Baijens wist de vloer bij Stuttgart daarna goed te vinden, maar haar ploeg kon niet voorkomen dat Stuttgart rustig de punten bleef maken en uitliep naar 21-10.  Via de 25-12 setwinst was het ticket voor de halve finale van de CEV Cup binnen.

Dus vanaf de derde set ging het nergens meer om, met vooral goede scores van o.a. Indy Baijens en Lina Alsmeier wist Schwerin het goede gevoel weer op te pakken en via 2-6, 7-11 bouwden ze bij 10-14 een mooi verschil op. Met de aantekening dat Stuttgart wat gas terugnam en dit zo ook mogelijk maakte kon Schwerin de derde set via 15-21 met 21-25 voor zich beslissen.

Stuttgart kwam in de vierde set met 5-0 voor, bij 9-9 had Schwerin dat weer van de borden gespeeld en met de erin gewisselde spelverdeelster Femke Stoltenborg wisten de gasten tot 22-21 (na 14-10 en 20-14) terug te komen. De tiebreak zat er daarna niet meer in, met 25-21 trok Stuttgart de zege naar zich toe.

De Nederlandse scores in dit duel kwamen van Juliët Lohuis (8), Eline Timmerman (8), Hester Jasper (1), Indy Baijens (10) en Femke Stoltenborg (1). In de halve finale treft Stuttgart Mladost, dat LKS Lodz via twee keer 3-2 uitschakelde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.