Halve finale voor Bekhuis/ Poiesz en Emma Piersma.

VoV, 23-06-2023. 16:20 uur. Via twee zeges in de poulefase hadden Wies Bekhuis en Desy Poiesz zich rechtstreeks voor de kwartfinale van het Future toernooi op het eiland Ios in Griekenland geplaatst. Tegenstanders waren de Spaanse dames González/ Guidarelli, waarvan het NL-duo bij de Future in Madrid in mei met 2-1  had gewonnen.

In de openingsset ging het tot 6-7 voor Spanje gelijk op, daarna was het uitlopen en inhalen. Nederland liep uit naar 10-7, Spanje maakte gelijk, Nederland liep opnieuw uit, nu naar 13-10, Spanje maakte opnieuw gelijk en vervolgens sloeg het duo Bekhuis/ Poiesz zich naar een beslissende 17-13 voorsprong. Dit verschil kreeg Spanje niet meer van de borden, met 21-15 ging de set naar Nederland.

In set twee pakten Bekhuis/ Poiesz na 3-3 meteen een mooie voorsprong (8-3), waarna ze met 10-4 voor de tweede keer van speelhelft wisselden en bij 14-7 de technische time out ingingen. Ook het eerste punt na de pauze was voor Nederland, daarna kon Spanje het verschil terugbrengen tot vijf punten bij 15-10 en later tot drie bij 18-15. Maar verder kwamen ze niet, matchpoints lieten Bekhuis/ Poiesz twee keer onbenut bij 20-16 daarna was het wel raak en via 21-18 werd het 2-0, waarmee ze voor morgen een plaats bij de laatste vier veroverden.

Wies Bekhuis scoorde 16 keer, Desy Poiesz liet er 14 noteren. De rest kwam op naam van Spanje.

Bij de German Beach Tour nam Emma Piersma met een wildcard samen met Sandra Ittlinger deel aan het toernooi in Düsseldorf. Ze speelden in de kwartfinale tegen Genert/ Krohn. Het toernooi kent een Double Elemination systeem, de duo’s moeten dus twee keer verliezen voordat ze daadwerkelijk uitgeschakeld zijn.

Het Nederlands/ Duitse duo leed in de eerste set een ruime 15-21 nederlaag. Na de 10-11 achterstand bij de verplichte technische time out liepen de tegenstanders via 13-17 naar de 15-21 setwinst.

In set twee was er tot aan de vierde veldwissel bij 14-14 een gelijk opgaande strijd, na sterk verdedigen van Emma Piersma konden daarna een aantal breakpoints gescoord worden die er 19-16, 21-18 en 1-1 in sets van maakten. Met het laatste punt via de handjes in het blok door Emma Piersma.

In de beslissende derde set werd bij 3-2, 6-4 en 8-7 van speelhelft gewisseld. Emma Piersma scoorde het breakpoint voor 10-8, Sandra Ittinger serveerde daarna een ace voor 11-8, waarmee het verschil gemaakt was. Na 13-11 volgde nog een ace en Emma Piersma sloeg het Duits/ Nederlandse duo vervolgens naar de halve finale.

In de andere halve finale in Düsseldorf speelt Kim van de Velde, de echtgenote van Steven van de Velde.