Halve finale voor VC Sneek, negende zege op rij SV Dynamo

VoV, 24-03-2024. 6:04 uur. Met nog één wedstrijd te gaan heeft VC Sneek zich gisteren geplaats voor de halve finale om de landstitel. Één puntje behalen in Assen was voldoende, het werden er twee via een 2-3 zege met de setstanden 25-18, 24-26, 24-26, 25-21 en 10-15.

Sudosa-Desto (4-6) had nog een kleine kans om het verschil met VC Sneek (4-10) in de laatste twee wedstrijden van de A-Poule te overbruggen, dan moest er gisteravond wel een driepunter gepakt worden. Daarin slaagde de ploeg niet, ook het ene behaalde puntje was nog niet voldoende om verzekerd te zijn van de derde plaats. VC Zwolle kan het verschil met de nog twee te spelen wedstrijden overbruggen.

Sudosa-Desto vs. VC Sneek kende in de tweede en de derde set spannende ontknopingen. En dat na een 8-2 voorsprong voor Sudosa in de tweede set. In de derde set kon VC Sneek het in eerste instantie bij 23-24 nog niet afmaken, daarna lukte dat bij 24-25 wel.

Sneek had de betere eigen score (73 om 78), maar ook de hogere foutenlast (28 om 35), waardoor de totaalscore 108 om 106 voor Sudosa werd. Paula Boonstra (25), Manon Torenbeek (19) en Kirsten Wessels (15) waren de topschutters bij de thuisploeg, bij de gasten waren dat Rosa Entius (19), Anniek Siebring (16) en Rixt van der Wal (16). Tussen haakjes de gescoorde punten.

De stand in de A-poule is nu

• 01> Apollo 4-12
  • 02> VC Sneek 5-12
  • 03> Sudosa-Desto 5-7
  • 04 > VC Zwolle 4-2

Voor vanavond om 20:00 uur staat VC Zwolle vs. Apollo 8 nog op het programma.

In de B-poule was het eerste ticket voor de kwartfinale al aan SV Dynamo vergeven. Tweede staat VV Utrecht, met een wedstrijd minder en zes punten achterstand. Hun onderling duel gisteravond ging dus om aanhaken of afhaken.

VV Utrecht vs. SV Dynamo leverde de bezoekers de negende opeenvolgende zege op in de B-Poule. VV Utrecht werd met 0-3 (20, 23, 23) verslagen. In de eerste set kon SV Dynamo na 14-16 met een serie naar 14-21 het verschil maken. In de tweede set ging de thuisploeg tot 23-21 aan de leiding, met vier punten op rij pakte Dynamo daarna de winst. En in de derde set had VV Utrecht tot 20-19 een voorsprong, dat werd 20-21 en 22-24, waarna de gasten de wedstrijd met 23-25 opeisten.

SV Dynamo maakte het meeste verschil blokkerend en serverend met 8 om 21 punten voor deze onderdelen. Benthe Wismans werd met 17 punten topscorer, Iris Reinders van VVU kwam tot 12.

Sliedrecht lag op de loer voor het tweede ticket maar moest zelf in ieder geval nog twee keer een driepunter binnenhalen om op de loer te blijven liggen. Waarbij ze wel afhankelijk blijven van de resultaten die VV Utrecht behaalt. Sliedrecht Sport speelde gisteren tegen Peelpush en morste een puntje. Het werd 3-2 via de setstanden 25-18, 24-26, 25-21, 22-25 en 15-9. Evie van Kerkvoorde werd met 25 punten topscorer, Wies Smits van Peelpush liet er 22 noteren. Met 80 om 65 punten had Sliedrecht veel voordeel op de eigen score.

Een duel dat nergens meer om ging was Activia vs. Voltena. Dat werd een 3-0 zege voor Activia via de setstanden 25-23, 25-22 en 25-19.  Dani Josephs werd bij Activia met 14 punten de meest scorende speelster, bij Voltena werd dat Anique Tavenier met 11 punten. Activia maakte het verschil voornamelijk met 11 om 2 blokpunten