Halve finale WK voor Sloetjes en Buijs

17Voléro

VoV, 12-05-2017. 13:00 uur. De derde ronde van vier wedstrijden in de poulefase van het WK voor clubteams moest bij twee partijen de beslissing brengen over het spelen van de halve finale voor een medaille of de halve finale voor de plaatsingswedstrijden voor de posities vijf tot en met acht.

De dag begon met het duel in poule A tussen Dinamo Moskou en Rexona Sesc. Met als inzet de tweede plek in poule A, dus een plaats bij de eerste vier van het toernooi. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarvan de sets vier keer in een 25-23 stand eindigden. Met drie keer het voordeel van twee punten aan de kant van Rexona Sesc, de ploeg van Anne Buijs. Zij werd overigens opnieuw maar minimaal ingezet, alleen in de vierde set kreeg ze even speeltijd.

Monique scoorde in de finale van de eerste set belangrijke punten. Ze blokkeerde Rexona naar 22-21, na de 23-24 sloeg ze het winnende punt binnen. Dinamo Moskou besliste de tweede set na de tussenstanden 14-14 en 21-21 via De La Cruz met 25-23 voor zich. Dus 1-1 in sets. De 20-24 achterstand in de derde set kon Dinamo tot 23-24 inlopen, maar daarna velde Gabi het vonnis, dat ook na de video challenge bleef staan.

In de vierde set lag Dinamo bij 11-18 heel ver achter, ze kwamen mede door scores van Goncharova (totaal 22 punten) terug naar 23-24, opnieuw gooide Gabi de deur in het slot.  Drussyla (22 punten) en Juciely (17 punten) waren de meest scorende speelsters bij Rexona, dat aanvallend met 50 om 66 punten een stuk sterker was, blokkerend met 19 om 11 punten echter de mindere bleek. Rexona gaat dus naar de halve finale en zal daarin Voléro Zürich treffen.

VakifBank speelde tegen Hisamitsu Springs Saga. Guidetti hield Sloetjes en Zhu Ting aan de kant; Hill, Rasic, Naz en Akman begonnen wel in de basis. Vakifbank sloeg zich van 8-5 naar 14-6, toen de Japanse ploeg terug kwam van 18-9 naar 21-16 werd het enthousiasme steeds groter bij het thuispubliek. Hill maakte daar met 22-16 een eind aan, de set ging met 25-17 naar VakifBank.

Met spectaculaire rally ’s werd het bij de eerste technische time out 8-6 in de tweede set, daarna kwam de stand op 15-12 en 18-13. Zonder verder in problemen te komen speelde VakifBank de set uit en won met 25-21. Ook in de derde set liet VakifBank zien een maatje te groot te zijn voor de tegenstander. na de 6-6 gelijke stand werd het 13-8, op 14-13 werd Shinnabe geblesseerd van het veld gedragen en later in een rolstoel de zaal uitgereden. Met 25-22pakte VakifBank de 3-0 zege.

Eindstand in poule A : 1> VakifBank 9 punten, 2> Rexona Sesc 6 punten, 3> Dinamo Moskou 3 punten en 4> Hisamitsu Springs 0 punten.

In poule B beten Voléro Zürich en Osasko vanmorgen het spits af. Het werd de derde 3-0 zege van Voléro in dit toernooi. Met 27-25, 25-22 en 25-18. Blokkerend en serverend beslisten ze dit duel voor zich, waardoor ze de poule dus ongeslagen en zonder setverlies als koploper afsloten.

Daar was in de eerste set een inhaalrace van 20-23 naar 24-23 voor nodig, in de tweede set kwam Osasko na een 21-14 achterstand nog terug naar 22-20, maar kwam uiteindelijk net te kort en in de derde set was het verschil van zeven punten aan het eind erg duidelijk.  Tandara werd met 14 punten topscorer van de partij.

De partij tussen Eczacibasi Vitra en NEC Red Rockets moest, na het verlies van Osasko,  de nummer twee in de poule opleveren. De ploeg die het in de halve finale tegen VakifBank zou moeten gaan opnemen. De Red Rockets konden het tegen Eczacibasi niet bolwerken en verloren hun derde partij op rij. Setstanden 25-22, 25-22 en 25-16.

Het leek erop dat de Turkse ploeg even gas gaf als het spannend dreigde te worden. Dat deden ze bij 23-21 in de eerste set via scores van Hande en Boskovic, in de tweede set na de 21-21 gelijke stand bij begin van de finale en in de derde set hadden ze dat niet nodig. Toen was er tijdens de set al genoeg voorsprong opgebouwd. Tijana Boskovic werd met 18 punten topscorer.

Eindstand in poule B: 1> Voléro 9 punten, 2> Eczacibasi 6 punten, 3> Osasko 3 punten en NEC Red Rockets 0 punten.

De halve finales gaan tussen VakifBank en Eczacibasi Vitra  en tussen Rexona Sesc vs Voléro Zürich.  Voor de halve finales van de plaatsingsduel voor posities vijf tot en met acht staan Red Rockets vs Osasko en Dinamo Moskou vs Hisamitsu Springs tegenover elkaar. Die wedstrijden worden morgen gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Voléro Zürich.