Vizier op volleybal

 

Hamburg: Verlies voor beide NL-duo’s in hoofdtoernooi.

VoV, 17-08-2023. 14:05 uur. In het hoofdtoernooi van het FIVB Elite 16 toernooi in Hamburg zouden vandaag de duo’s Stefan Boermans en Yorick de Groot en Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen één keer in de poulefase in actie komen.

Boermans/ de Groot zouden het opnemen tegen Patrikas Stankevicius/ Audrius Knasas uit Litouwen, die zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi hadden geplaatst. Maar dat duel ging niet door, naar de uitslag te oordelen (0-2 voor Litouwen via twee keer 0-21) was de oorzaak een blessure bij het Nederlandse duo.

Voor morgen staan de partijen tegen de Noren Anders Mol/ Christian Sørum en tegen de Brazilianen George/Andre op het programma. Maar even afwachten of die partijen wel gespeeld worden.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden de Amerikanen Miles Partain en Andrew Benesh als tegenstander. Dit duo stond in de laatste drie Elite 16 toernooien op het podium en wonnen dit jaar al twee keer van de Nederlanders.  In Montréal via twee keer 21-19 en in Gstaad via 21-11 en 21-19. Hoog tijd voor revanche, of misschien ook wel omdat driekeer scheepsrecht is.

Jammer maar helaas, ook de derde onderlinge ontmoeting eindigde met winst voor USA. Via de setstanden 11-21 en 18-21. Heel sterk blokkeren van Andrew Benesh en de (te) hoge foutenlast van de Nederlanders waren voor een groot deel daarvoor verantwoordelijk.

In de eerste set kwam het NL-duo met 1-5, 4-9 en 6-12 achter en liep vervolgens achter de feiten aan. Met een van de vele blokpunten scoorde Andrew Benesh de 8-16 waarna de Amerikanen de set met 10 punten verschil voor zich beslisten.

In set twee werd er bij 3-4, 6-8 en 9-12 van speelhelft gewisseld. Bij iedere pauze hadden de USA-boys een puntje meer voorsprong. En dat was ook bij 12-16 nog steeds het geval. Richting de big points konden Brouwer/ Meeuwsen het verschil tot twee punten terugbrengen bij 18-20, voordat USA het beslissende punt middels de zoveelste foutserve van Nederland kon bijschrijven.

De wedstrijden tegen het Spaanse duo Pablo Herrera/ Adrian Garvira, die zich via de kwalificaties voor de Main draw plaatsten, en tegen de Italianen Ranghieri/ Carambula staan voor morgen gepland.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.