Hands – Up H1 komt net tekort

VoV, 29-09-2019. 19:32 uur. In een spannende maar rommelige wedstrijd kon Hands-Up Heren 1 de overwinning niet in Berlicum houden. Next Volley Dordrecht kwam op bezoek en nam drie punten mee naar huis.

Met hoofdcoach Geert van de Ven aan het roer, begon Hands-Up vol focus aan de wedstrijd. Een 7-3 voorsprong werd echter weggegeven, waardoor de teams richting het midden van de set, gelijk met elkaar opgingen. Daar gaf Next Volley extra gas en keek Hands Up tegen een achterstand van 15-20 aan. Dit gat was niet te overbruggen, waardoor de eerste set met 18-25 naar de bezoekers ging.

De tweede set begon opnieuw met een voorsprong voor Hands-Up. Deze voorsprong werd langzaam minder waarbij Next Volley langszij kwam op de stand van 14-14. Hands Up kon met hard werken en een ontketende Roel van Dreumel steeds de voorsprong behouden, mede door het sterke passende werk van ‘tweestop Rik Kamminga en Lucas Arens’. En op 24-23 wist een sterke service een zogenaamde ‘ketser’ te produceren bij de talentvolle jonge passer/loper van Next. Dit bracht de tussenstand op 1-1 in sets.

In derde set mocht Simon Smulders, overgekomen vanuit de eerste klasse, zijn debuut in de basisopstelling van de tweede divisie maken. Simon kon niet voorkomen dat de Balkumse Mannen al snel tegen een forse achterstand (9-15) aankeken. Dit gat leek niet meer gedicht te kunnen worden, maar niets was minder waar. Met de inbreng van Stan van Dreumel (als midden) en Gerben Elissen (spelverdeler) werd met een ‘alles of niets-instelling’ gespeeld. Dit wierp zijn vruchten af en van 13-20 werd het zelfs 25-22 voor de dolenthousiaste thuisploeg.

Next Volley leek gebroken en rijp voor de slacht. Toch leert de geschiedenis van HU H1 dat deze conclusie nooit getrokken kan worden. In een spannende vierde set liep Next Volley, onder leiding van hun diagonaal en sterke midden, steeds verder uit. Hands Up knokte en knokte waardoor 16-18 op het scorebord stond en later 19-22. Met vechtlust werd het 23-23 gelijk en Hands Up voelde dezelfde krachten loskomen als in de derde set. Toch kon HU niet doordrukken en verloor, door eigen fouten, de vierde set met 23-25.

Een vijfde set moest uitkomst bieden en dit had voor de thuisploeg niet het gewenste gevolg. Een vroege voorsprong voor Next Volley zorgde voor twijfel en onzekerheid. De ‘knokmodus’ werd aangezwengeld, wat zorgde voor een veldwissel bij 7-8. Toch was dit niet voldoende en liep Next Volley makkelijk uit in de allesbeslissende set. Met 11-15 bleef Hands-Up achter met twee punten.

Terugkijkend heeft Hands-Up een wisselende wedstrijd gespeeld. Goed spel werd afgewisseld met zwakke momenten, maar deze wedstrijd is een mooi startpunt voor de rest van het seizoen.

gh @ VoV, verslag van / via Gerben Elissen. Foto Jan van den Noort.