Hands-Up H1 neemt vijf punten mee uit Landgraaf

VoV, 29-01-2023. 10:21 uur. Soms heb je van die dagen dat alles lukt.. zaterdag 28 januari 2023 was zo’n dag! Met zeven spelers, zonder coach, reisde Hands-Up Heren 1 naar Landgraaf. De twee trouwe meegereisde supporters zagen een zeer bijzondere wedstrijd.

Hands-Up startte in het drie-midden-systeem met Lucas Arens als libero. Met veel lopende mensen kwam Hands-Up snel voor met 6-10, maar wist dit niet vast te houden. Landgraaf kwam bij en wilde niet opgeven. De set ging volledig gelijk op en na 12-12 is het verschil nooit groter dan twee punten geweest. Pas bij 24-24 kon Hands-Up definitief doordrukken met een sterk aanvallende Mümin Raif. De eerste set, in deze fantasie-opstelling, was binnen.

Omdat er niks te wisselen viel, gingen de Balkumse bezoekers door op dezelfde voet. De thuisploeg oogde aangeslagen en wist niks in te brengen in het begin van de tweede set. Alle aanvallers van HU konden bereikt worden en binnen no-time stond het 6-17. De coach van de Landgraaf greep niet in en daardoor werd het snel 11-20. Hands-Up haalde even de voet van het gas, maar sloeg bij 16-24 toch toe.

Op naar de overwinning door het pakken van de derde set, iets waar vooraf alleen grappen over gemaakt werden. Landgraaf voerde wijzigingen door in de opstelling en hierdoor moest Hands-Up even aftasten. Bij the big points hadden de mannen uit Berlicum hun koppie erbij en sleepten de set binnen met 22-25.

De overwinning was binnen en dit zorgde voor (teveel) ontspanning. Slappe hap, weinig bezieling en dat veroorzaakte standen zoals 16-10 en 21-13. De mannen wilde nog één keertje gas geven en daarmee zien hoe ver ze zouden komen. Met een serviceserie van respectievelijk Gerben Elissen en Patrick van Spijk kwam Hands-Up een stuk terug. Bij de stand van 22-18 voelde iedereen dat er iets speciaals in de lucht hing. En dat bijzondere was Duco Fronik…
Duco blokkeerde de middenaanvaller van Langraaf snoeihard, daar had Duco zelfs maar één hand voor nodig. De volgende bal was ook een prooi voor de grijpgrage klauwen van de ontketende Duco. Landgraaf bezweek onder de druk en bij de stand van 23-23 was er geen houden meer aan. Met 23-25 ging ook de vierde set en daarmee de volledige wedstrijd naar Hands-Up.

Een topprestatie, voor de gelegenheidsopstelling, die gevierd moest worden. Het bleef nog lang onrustig in Landgraaf en omstreken!
Zaterdag 4 februari spelen ‘onze mannen’ weer thuis in Sporthal de Run om 18.00 uur. De vrienden van Nuvoc uit Veldhoven komen op bezoek, wees welkom!

gh @ VoV,  verslag van Gerben Elissen, Hands Up  Heren 1. Foto Jan van den Noort.