Hands-Up H1 pakt 3 punten in bizarre wedstrijd

VoV, 15-01-2023. 16:47 uur. Het nieuwe jaar begint voor Hands-Up Heren 1 met een uitwedstrijd tegen Hovoc H1 in Horst. Een bijzondere wedstrijd, die we ons nog lang zullen herinneren.

De eerste set begon gelijk opgaand qua stand, terwijl gevoelsmatig Hovoc de overhand had. Hands-Up was niet scherp, kreeg weinig grip op de aanval van de thuisploeg. De thuisploeg serveerde sterk, maar deze serveermachine haperde en stokte uiteindelijk zelfs. Een 8-11 voorsprong werd uitgebouwd naar een 12-17 voorsprong. Deze marge kwam niet meer in gevaar en met 19-25 werd de eerste set een prooi voor de bezoekers uit Berlicum.

Zou dit een makkelijke overwinning worden voor Hands-Up? Nou nee..
Hovoc begon met fanatische servicedruk en Hands-Up kwam tekort op alle fronten. Het voelde alsof er een team in het veld stond dat nog nooit gevolleybald had en zo zag het er ook uit. Met 25-10 (!) ging de set naar Hovoc.

Scherp en wakker zouden Balkumse Boys moeten starten aan de derde set, maar niets was minder waar. Bij Hands-Up lukte niets. De spaarzame goede passingen werden verprutst in de spelverdeling of daarna in de aanval. De moed zakte eenieder in de schoenen en met wederom een dramatische set (25-12) stond Hovoc met 2-1 voor.

Trainer/ coach Ron van Elst bedacht een tactisch masterplan door in de opstelling Tomas van Woerkom (in zijn rentree) op de passer/loper-positie in te brengen en in de opstelling twee posities om te draaien. Hands-Up was daardoor zo verrast dat zij begonnen met een opstellingsfout. De opstelling was zo anders dan anders dat zij bij elke bal moesten overleggen wie waar ging staan. Dit maakte het team zo scherp dat zij in een andere modus kwamen. Dit had overigens als gevolg dat Hovoc ook geen vastigheid had in de manier waarop ze HU konden bespelen. Een flabbergasted Hovoc haalde 14 punten in deze set en zo stond het 2-2.

In de allesbeslissende vijfde set had Hands-Up nogmaals een lootje-trek-opstelling, waardoor Hovoc moest blijven zoeken. De sfeer werd grimmiger en dat resulteerde in een waarschuwing voor Hands-Up en daarna een gele kaart voor Hovoc. Het einde is met geen pen te schrijven. Na een discutabel punt volgde er zelfs een rode kaart voor Hovoc. Hands-Up zou in een opstellingsfout hebben gestaan, maar deze is niet geconstateerd. Na de rode kaart stond Hands-Up goed, maar Hovoc niet. Toen Hovoc mocht serveren op matchpoint tegen, stonden zij in een opstellingsfout en zo ging het laatste punt naar Hands-Up.

Een 3-2 overwinning na een krankzinnige wedstrijd.
Volgende week komen de Jokers uit Maastricht op bezoek. Hands-Up heeft zin om oud-bekende en vriend Rogier Veltrop te mogen verwelkomen in Sporthal de Run in Berlicum om 18.00 uur.
Wees welkom, want de vorige wedstrijd tegen Jokers was er eentje om nooit (of heel snel) te vergeten.

gh @ VoV,  verslag van Hands – Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.