Hands-Up H1 pakt volle buit bij inhaalwedstrijd

VoV, 11-12-2022. 6:30 uur. Op vrijdagavond 9 december stond de inhaalwedstrijd bij en tegen Nuvoc gepland. De vorige wedstrijd was bij 9-8 gestaakt vanwege een te glad veld en de wedstrijd zou op dat punt hervat worden. Middenman Duco Fronik is weer aangesloten bij de selectie na zijn reis door the outback. Hands-Up deed wat het Nederlands elftal niet lukte: domineren en de volle winst mee naar huis nemen.

De start bij 9-8 leek meer op een valse start. Hands-Up begon slap en slordig en kwam op 6 punten achterstand. Nuvoc was feller aan de buitenkanten en Hands-Up kon niet mee in het tempo, totdat Lucas Venrooij aan service kwam. Voor de zoveelste wedstrijd op rij was jeugdspeler Lucas serverend en aanvallend erg belangrijk voor Heren 1. Hands-Up ging ‘erop en erover’ en was op de belangrijke momenten beter. Met 22-25 was set één voor Hands-Up.

De tweede set startte Hands-Up furieus, de Balkumse Boys sloegen snel een gat van 5 punten en bouwden dit verder uit. Duco Fronik maakte in de eindfase van de set zijn rentree en bewees dat ‘ritme’ overschat is. Met een kill-block en twee hard geslagen ballen eindigde de tweede set in een 15-25 stand.

De derde set ging in het begin iets meer gelijk op, maar met geweldige servicedruk van Daan van den Boer en Mumin Raif zorgden de bezoekers ervoor dat zij snel uitliepen. 16-25 was het eindresultaat in set drie.

Zoals Patrick van Spijk terecht zei na deze derde set: “Het is lekkerder bier drinken met een 4-0 overwinning dan met een 3-1 overwinning.” Dit credo werd ter harte genomen door de strijders uit Berlicum. Met Lucas Arens en Duco Fronik in de beginopstelling snelde HU uit de startblokken. Nuvoc was gebroken en kon niet terugkomen in de set. Met 13-25 was ook de laatste set een prooi voor Hands-Up.

Een 4-0 overwinning en op tijd om Nederland de 2-2 te zien scoren, dat klinkt als een goede avond. Maar later op de avond bleek dat het Nederlands elftal de goede lijn niet door kon trekken. Hands-Up zette de goede lijn nog door in kantine en later in Eindhoven.

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen Breda op het programma, thuis in De Run om 18.00 uur.  We zien jullie graag daar!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.