Hands-Up H1 wint eerste thuiswedstrijd overtuigend

VoV, 02-10-2022. 13:45 uur. Op zaterdag 1 oktober speelde Hands-Up Heren 1 de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Nog steeds geplaagd door blessureleed en afwezigen, trad Heren 1 aan zonder coach Geert van de Ven en spelers Stan van Dreumel en Tomas van Woerkom. Gelukkig konden de Balkumse mannen rekenen op de steun van Heren 2 zodat een team op de been gebracht kon worden. Vandaag stond promovendus Hovoc op het programma. Hovoc weet de weg naar Berlicum, zij hebben jarenlang tegen Heren 2 gespeeld in de regiodivisie.

De eerste set kende een rommelige start; een paar eigen fouten zorgden al snel voor een 0-3 achterstand. Dit werkte als een wake-up-call voor de thuisploeg, Hands-Up voelde dat zij de bovenhand in deze partij moesten hebben. Met scherp spel en zelfs verdedigend werk van spelverdeler Gerben Elissen, werd de klein achterstand al snel omgezet naar een riante voorsprong. Deze voorsprong kwam nimmer in gevaar, de openingsset ging met 25-12 naar Hands-Up.

Tijdens de tweede set was Hands-Up nog steeds de betere partij, nu ook met betere start. Er was veel servicedruk waardoor Hovoc het lastig had om hun aanvallers goed te bereiken. Tel daarbij een ontketende Roel van Dreumel op en de uitkomst is een clean overwinning in set 2, met 25-19.

Set drie gaf hetzelfde beeld, maar zoals zo vaak verslapte het spel iets in deze bepalende set. Hands-Up kwam snel voor en bleef gedurende de hele set op voorsprong, maar de bezoekers uit Limburg wisten steeds een paar punten bij elkaar te spelen waardoor het gat niet groter werd dan vier punten. Op de belangrijke momenten wist Hands-Up wat te doen en zo werd de overwinning veiliggesteld, set nummer drie eindigde in 25-20.

Vijf punten in de eerste thuiswedstrijd, met aansluitend feest, is natuurlijk erg mooi. En met die gedachte stapte, nog steeds, hetzelfde zestal het veld in. De start was sterk, maar richting het einde van de set ontbrak focus en discipline om de wedstrijd professioneel uit te spelen. Ook de entree van Lucas Venrooij kon hier, helaas, niets aan veranderen. Hovoc was eerder boven de 20 punten en een eindsprint van Hands-Up kwam te laat. De laatste set ging met 23-25 naar de gasten.

Hiermee was een 3-1 overwinning een feit. Terugkijkend een goede overwinning, kijkend naar de smalle basis en het ontbreken van de hoofdcoach. Heren 1 kon met een goed gevoel de feestavond in en het bleef nog lang onrustig in sportcafé De Run.

Volgende week zijn de mannen een weekje vrij, op zaterdag 15 oktober spelen zij opnieuw thuis. Dit keer tegen VC Landgraaf en weer op de vertrouwde tijd van 18.00 uur.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands-Up. foto Jan van den Noort.