Hands Up H1 zet joker in tegen Landgraaf

VoV, 16-10-2022. 12:55 uur. Op zaterdag 15 oktober speelde Hands-Up Heren 1 met een gehavend team tegen VC Landgraaf Heren 1. Doordat er verschillende spelers ontbraken werd een groot beroep gedaan op Hands -Up Heren 2 om de selectie aan te vullen. Dit betekende een (r)entree in de tweede divisie voor Erwin van den Berg en Lucas Venrooij.

Doordat coach Geert van de Ven wederom niet aanwezig kon zijn, zouden de mannen uit Berlicum zichzelf coachen. Totdat zij in de zaal oud-bekende Rogier Veltrop zagen en Rogier bereid was de coaching van zijn oude, geliefde ploeg op zich te nemen.

De start van de Balkumse mannen was ronduit slecht te noemen. Binnen no-time kwamen zij ver achter en kregen zij geen grip op de tegenstander, hierdoor kon HU het eigen spel niet spelen en kwam er heel snel een einde aan de set. De set ging kansloos met 14-25 naar de bezoekers uit Landgraaf. De moed zakte hierbij in de schoenen…

Na een tactische omzetting van Rogier Veltrop ging het in set twee beter draaien bij Hands-Up. Landgraaf werd ontregeld, waardoor Hands-Up zelf aan volleyballen toekwam. Tel daar een erg goed spelende Lucas Venrooij bij op, die zonder schroom ballen stond in te slaan, maakte dat Hands-Up langzaam de overhand kreeg in de set. Met 25-19 ging de set dan ook naar de thuisploeg.

Om het eigen spel nog beter neer te zetten werden Lucas Venrooij en Mümin Raif omgedraaid in de opstelling, dit bleek een gouden zet. Mümin was ontketend en scoorde werkelijk elke bal. Door duidelijke serveeropdrachten, met soms een hint van de teller wie er moest serveren, werd Landgraaf steeds verder onder druk gezet. Het spel van Landgraaf werd voorspelbaar en beter te lezen. De buitenkanten van Hands-Up scoorden makkelijk en ‘de eigen’ Lucas Arens, wist met uiterst effectief spel veel punten te scoren. Hands-Up voelde dat zij deze set zouden pakken en dat gebeurde ook met 25-17.

De vierde set pakken zou een overwinning betekenen en Hands-Up schoot wederom uit de startblokken. Het spel van set drie werd voortgezet en een ook verdedigend werd steeds meer gepakt. Met name Rik – pancake – Kamminga speelde uitstekend en bewees waarom hij van waarde is voor Hands-Up. Landgraaf wisselde, maar dit had niet het beoogde effect voor hen. Hands-Up walste over Landgraaf heen met wederom 25-17. De overwinning was binnen.

Vooraf zou Hands-Up getekend hebben voor vier punten met maar een half basisteam intact. Dit zorgde dan ook voor een euforische stemming bij de mannen.

Volgende week wordt er om 19.00 uur gespeeld in Veldhoven tegen Nuvoc Heren 1, met een aantal bekende gezichten. Publiek is meer dan welkom om er wederom een spannende en enerverende pot van te maken.

gh @ VoV. Verslag van Gerben Elissen, Hands-Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.