Hands-Up Heren 1 verliest weer

VoV, 12-11-2018. 11:48 uur. Met een complete selectie mocht Heren 1 van Hands-Up afreizen naar Arnhem om daar tegen nieuwkomer Aetos te spelen. Een wedstrijd die vooraf veel kans gaf op een overwinning, helaas bleek het tegendeel waar.

Door een slordige start kwam Hands-Up meteen op achterstand in set nummer 1. Passend begon Heren 1 niet sterk en kon alleen diagonaal Roel van Dreumel nog de nodige punten maken. Het middenblok van Aetos was dusdanig lang dat de beide middens van Hands-Up geen doorgang wisten te vinden. Daarnaast was Hands-Up serverend zwak. Toch wisten zij langzaam dichterbij te komen tegen deze matige tegenstander. Dit kon niet voorkomen dat de eerste verloren ging met 25-22,vooral door de hoge foutenlast van Hands-Up.

De tweede set liep passend beter, waardoor de set meer gelijkopgaand was. Bij ‘the big points’ leek Aetos een gat te slaan maar door een sterke serviceserie en goede verdeling kwam Hands-Up langszij en zelfs op voorsprong. Een aantal setpoints gingen verloren maar bij 24-25 was het dan eindelijk raak door een bijzonder laatste punt. 1-1 in sets!

Met een goed gevoel ging Hands-Up de altijd belangrijke derde set in en het was een gelijke strijd, Tot 17-17 was het een nek-aan-nek-race maar Hands-Up maakte wederom teveel eigen fouten en kon niet voorkomen dat de set met 25-20 naar de thuisploeg ging.

Het moest en zou gebeuren in de vierde set, maar dit was niet terug te zien in het spel van Hands-Up. Door een tekort aan energie en een teveel aan slordigheden, voelden alle aanwezigen dat de vierde set naar de thuisploeg zou gaan. Dit gebeurde ook met 25-17.

Door deze verliespartij bevindt Hands-Up zich op de negende plek in de tweede divisie. Op zaterdag 17 november speelt Hands-Up een thuiswedstrijd tegen VC Landgraaf.
Wij zijn u graag om 18.00 uur in Sporthal de Run in Berlicum.

gh @ VoV, verslag van / via Gerben Elissen, Hands – Up heren 1. Foto Rudy van ’t Rood.