Hands Up klopt titelkandidaat Skunk

VoV, 11-02-2019. 6:16 uur. Met mooie tassen en gehuld in nieuwe inspeelshirtjes door ABC Finance trad Hands up Heren 1 zaterdag 9 februari aan tegen titelkandidaat Skunk. Skunk is de koploper in de tweede divisie en had nog geen wedstrijd verloren in hun strijd om de terugkeer naar de eerste divisie. Wedstrijden tussen Berlicum en Veghel beloven veel goeds, vandaag was het strijdtoneel sporthal De Bunders in Veghel.

Op centrecourt, ondersteund door muziek, begon de wedstrijd met een flitsende start van Skunk. Skunk serveerde diepe floaters waardoor de passing van Hands Up het af liet weten. Een 6-1 voorsprong bracht Hands Up tamelijk uit hun spel. Hands Up wist zich geen raad met de aanvallen en het snelle spel van Skunk. De voorsprong werd alleen maar groter en de set ging kansloos verloren met 25-12.

In de tweede set moest uit het spreekwoordelijke andere vaatje getapt worden. Roel van Dreumel schoof beter in de blokkade waardoor de ‘steekjes’ op midden geblokkeerd konden worden. Lucas Arens herpakte zich in de pass en libero Rik Kamminga begon met verdedigen.  Dit alles afgewisseld met meer servedruk zorgde voor een 9-13 voorsprong voor Hands Up. Het sterke spel van Hands Up bleef en het geloof in een “Skunk-stunt” kwam terug. 16-21 kwam op het scorebord en heel De Bunders voelde dat deze set naar de bezoekers zou gaan, 20-25 was de eindstand.

Zo werd het 1-1 in sets en kwam er een belangrijke set aan voor beide teams. Beide teams lieten goed spel zien en gingen gelijk op naar het middenstuk van de set. Vanaf 11-11 wist Hands Up een klein gat te slaan van twee punten, tot aan 16-18. Toen nam Skunk de leiding in de set, bij 19-18. Dit maakte iets extra’s los bij Hands Up. Thomas van der Maas en Tomas van Woerkom wisten elkaar bijzonder makkelijk te vinden in allerlei combinaties, het blok van Skunk wist hier geen raad mee. Bij the big points was de servicedruk van Hand Up dusdanig dat de aanvallers van Skunk alleen nog konden oplossen, 22-25 was het resultaat.

Het werd stil aan de kant van Skunk en zij leken deze mentale tik niet meer te boven te komen. Er werd nog wat tegengesparteld door de thuisploeg, maar Hands Up kwam soeverein aan de leiding. Het middenspel met Patrick van Spijk (geen gele kaart deze keer) en Tomas van Woerkom zorgde voor veel verwarring bij Skunk, op sommige momenten was er zelfs geen blok meer te herkennen bij de degradant uit de eerste divisie.
Iedereen in de zaal aanwezig wist wat er aan zat te komen… een grote verrassing. De eerste verliespartij van Skunk dit seizoen en niet zomaar eentje. De eindstand van 17-25 zorgde voor een ruime 1-3 overwinning van Hands Up, waarna het nog lang onrustig bleef in de kantine.

Een echte teamprestatie, ingegeven door werklust en positiviteit. Deze overwinning was precies wat Hands Up nodig had en nu is het zaak om de goede resultaten voort te blijven zetten. Beginnend zaterdag 16 februari om 18.00 uur in de thuishal in Berlicum.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Lisanne Teeuwen.