Hands Up slordig op belangrijke momenten

VoV, 25-02-2019. 6:03 uur. Hands Up Heren 1 en trainer Gerard Koeman hebben besloten niet met elkaar verder te gaan en zijn na de wedstrijd tegen Aetos uit elkaar gegaan.
Heren 1 is blij dat oud-bekende Rogier Veltrop de resterende wedstrijden aan het roer wil staan, vergezeld door Jasper van Rij. Vandaag werd gehoopt op het ‘Veltrop – effect’ tegen en bij de vrienden van VC Volt. Helaas bleek niets minder waar.

De eerste set begon gelijkopgaand, met veel servicedruk aan beide kanten werd het 15-14 voor VC Volt. Passend was het zoeken aan de kant van Hands Up, mede door de komst van meetrainend oud – gediende Luc Loonen. Ook blokkerend was het slordig; een scherm tijdens de service, meerdere netfouten. Dit nekte Hands Up en zag VC Volt uitlopen naar 20-15. Hands Up kwam dit niet meer te boven en verloor de set met 25-21.

De tweede set was een ouderwetse set in de confrontatie Volt – Hands Up. Meer spanning, meer harde aanvallen en bizarre punten. Ook de foutenlast ging omhoog, veel foutservices aan beide kanten. Toch kwam 20-20 op het scorebord te staan en kort daarna 22-22.  Hands Up kreeg de eerste setpoints bij 22-24 maar wist ze beiden niet te verzilveren. Setpoints gingen over en weer, maar door twee zwakke passes ging de set toch met 29-27 naar de thuisploeg.

Waar gehoopt werd op nieuw elan door de bijna gewonnen set, gebeurde het tegenovergestelde. Een flets en twijfelend team uit Berlicum was zoekend, maar kreeg niet gevonden waar het naar zocht. Ook de gele kaart van aanvoerder Roel van Dreumel droeg niet bij aan de fighting spirit van Hands Up. De derde set ging dan ook verloren met 25-17.

Dan maar met één punt terug naar Berlicum, een punt dat hard nodig is in de strijd om lijfsbehoud. Met bliksemafleider Nick Pulles in het veld, zorgde Hands Up voor een snelle voorsprong van 3-7. Iets wat het team zelf niet leek te beseffen, kijkend naar de sfeer in en naast het veld. Services werden sterker aan de kant van Hands Up, waardoor de voorsprong gehandhaafd bleef. Met een sterk spelende Lucas Arens voorop in de strijd, werd het 16-20. De setwinst binnen handbereik en daarmee ook een stukje geloof terug in de ploeg. 19-25 en één punt mee terug naar Berlicum.

Een teleurstellende wedstrijd vanuit de Balkumse Mannen en genoeg om aan te werken richting het einde van de competitie. Gelukkig is er vertrouwen om dit met elkaar waar te gaan maken. Aankomende week vrij i.v.m. carnaval maar zaterdag 9 maart weer present om in en tegen Landgraaf te gaan knallen.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.