Hands-Up/VVC hervindt zich vs Volley Zuid

VoV, 27-11-2018. 5:47 uur. En weer was afgelopen zaterdag Rotterdam het reisdoel voor de dames van Hands-Up/ VVC-Vught. Dit maal was Volley Zuid de tegenstander. En zoals zo vaak dit seizoen waren we ook nu weer niet compleet. Deze keer was het Lisanne die er helaas niet bij kon zijn. En dus werd er weer een beroep op het 2e team gedaan en was het Marloes die ons mocht bijstaan. Gelukkig was Sofie weer zo ver hersteld dat ze kon spelen. Het mag duidelijk zijn dat ze nog het nodige spelritme miste, maar omdat er geen andere optie was moest ze wel.

De 1e set begonnen we met een verrassende 2-4 opstelling. Dit had echter een zodanige aderlating in de aanval tot gevolg, dat halverwege de set Fenne plaats moest maken voor Marloes. Maar helaas was dit nog niet voldoende om een vuist te kunnen maken tegen het fysieke overwicht van Volley Zuid. Ze wisten dan ook de set met 25-16 binnen te halen.

Over de 2e set kunnen we kort zijn. Bij Hands-Up/VVC-Vught lukte er werkelijk niets. Met als gevolg dat Volley Zuid met 25-8 de set, die voor hen als een training moet zijn geweest, won.

Na dit debacle waren de dames van Hands-Up/VVC-Vught echter niet van plan om het hier dan maar bij te laten. Fenne kwam in het veld voor Dana en Kimberley en Diede wisselden van positie. En samen met een opgefriste instelling begon het zowaar te draaien aan Brabantse kant. Alle frustratie van de 2e set bracht het goede in de meiden boven.

Dit resulteerde o.a. in enkele minuten oponthoud toen Kimberley de spelverdeelster van Volley Zuid, met een snoeiharde aanval, knock-out wist te slaan. En tot 19-19 wisten we het Volley Zuid aardig lastig te maken. Maar met een time-out wist de coach van Volley Zuid zijn team weer in het gareel te krijgen en zette ze ook de 3e set, met 25-19, in winst om.

Ook in de 4e set gingen de meiden van Hands-Up/VVC-Vught er weer eens goed voor staan. Vanaf het begin gingen ze vol in de aanval. Volley Zuid was blijkbaar al met hun gedachten bij de overwinningsborrel, want ze slaagden er niet in om een vuist te maken tegen onze ontketende dames. Verdedigend kwam er geen bal meer op de grond. En wat de Rotterdamse coach ook probeerde, dit maal kreeg hij zijn team niet meer op de rit. En na een snoeiharde serviceserie van Marloes was de set met 18-25 een prooi voor Hands-Up/VVC-Vught.

En weer geeft het getoonde spel van de 4e set de burger moed voor de volgende wedstrijd. We gaan dan voor de verandering eens naar het oosten i.p.v. het westen. In Beers wacht dan VC Volt. Je zou dit een Oost-Brabantse derby kunnen noemen. En derby’s blijken meer dan eens beladen wedstrijden te zijn. Of dat dit maal ook het geval is kunt u zien vanaf 18.00 uur in sporthal Kloosterhof.

gh @ VoV, verslag Bert Maas Hands – Up / VVC Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.