Hands – Up / VVC is op de weg terug

VoV, 04-12-2018. 5:33 uur. Afgelopen zaterdag mochten de dames van Hands-Up / VVC-Vught voor de afwisseling eens voor een uitwedstrijd in oostelijke richting i.p.v. het westen. De reis ging naar Beers, alwaar het team van VC Volt dames 1 de tegenstander was. Een team dat, net als onze dames, de laatste tijd wat personele problemen kende, maar voor deze wedstrijd toch over hun basis kon beschikken. Helaas was dat bij ons niet het geval. Lisanne was er wegens werkzaamheden niet bij en Hymke verkeert nog steeds in hogere sferen in  Nepal. Gelukkig konden we deze keer rekenen op de ondersteuning van Amy (d2) en Emma (d3).

In de 1e set begonnen we ook deze wedstrijd weer in de 2-4 opstelling. Maar ook deze keer liepen we aanvallend achter de feiten aan. Bij 15-10 in het voordeel van Volt kwam Emma in de ploeg voor Dana. Dit leverde aanvallend zoveel meer, dat de achterstand langzaam werd ingelopen. Bij 18-18 kwam Dana weer terug in het veld om te serveren en hield daar pas bij 18-23 mee op. De verkregen voorsprong werd niet meer afgegeven en met 21-25 was de 1e set voor ons.

De volgende drie sets zou je kunnen zien als een kopie van elkaar. Bij Hands-Up / VVC-Vught was de passing redelijk op orde maar aanvallend was het toch VC Volt die in dit spelonderdeel de boventoon voerde. Vooral de snelle set-up naar de nummer 1 op de buitenkant waren voor onze dames iets te veel van het goede. De blokkering kon het een en ander niet meer belopen waardoor de aanvalster er lustig op los kon scoren.

En ook het voordeel in lengte van de Beerse formatie leidde er toe dat in alle sets de Berlicumse / Vughtse dames er telkens niet in slaagde om de tegenstander bij te houden. Het gevolg hiervan was dat de sets met 25-18, 25-18 en 25-17 in het voordeel van VC Volt werden beslist. En daardoor dus een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Hoewel het dus niet lukte om meer dan 1 punt mee naar huis te nemen, gaf deze wedstrijd toch veel positieve zaken te zien. Het getoonde spel liet een opgaande lijn ten opzichte van de voorgaande weken zien. De speelsters die aan het terugkomen zijn van ziektes c.q. blessures komen steeds dichter bij hun gebruikelijke niveau. En dat is wel prettig met de wedstrijd tegen Volley2B in het vooruitzicht.

In deze wedstrijd, die komende zaterdag op het programma staat, zijn er volop kansen om eens een keer meer dan 1 punt binnen te halen. En een degelijke overwinning kan er zelfs toe leiden dat er enige afstand kan worden genomen van de onderste plaatsen. Wat het zal brengen zullen we zaterdag vanaf 16.00 uur in de sporthal de Run in Berlicum kunnen zien.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas Hands – Up / VVC Vught Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.