Hands-Up/VVC laat punten liggen tegen Bok

VoV, 26-02-2019. 5:36 uur. Bijna voorjaarsvakantie, lekker weer en een reisje naar Zeeland. Helaas was het voor de dames van Hands-Up / VVC-Vught geen plezierreisje afgelopen zaterdag. De wedstrijd tegen vv Bok in Kapelle stond op het programma. Een wedstrijd waarin het zaak was om zoveel mogelijk punten mee terug naar Brabant te nemen. Na een reis met hindernissen, als gevolg van een wegafsluiting, kon er toch op tijd begonnen worden met de wedstrijd.

En onze dames leken de reis goed verteerd te hebben. In de 1e set gingen ze voortvarend van start. Met goed en gevarieerd spel werd de tegenstander onder druk gezet en het kostte dan ook niet al te veel moeite om de set met 17-25 in ons voordeel te beslissen.

De 2e set werd de ingeslagen weg gewoon door gezet. Er werd al snel een voorsprong genomen. En hoewel de dames van Bok op het einde van de set nog iets van hun achterstand wisten goed te maken, konden we ook deze set met 19-25 de onze noemen.

Helaas bleek het getoonde spel uit de eerst twee sets, geen garantie voor wat komen ging. In de 3e set kwamen de dames van Bok beter in hun spel. Met name de service begon aan hun kant te lopen. Al snel stond er een 12-06 voorsprong op het bord. Onze dames wisten de achterstand in één servicebeurt nagenoeg ongedaan te maken. Daarna ontspon zich een spannende partij die alle kanten op kon. De Zeeuwse dames gaven echter blijk van hun spreekwoordelijke stugheid en lieten zich niet gek maken. De set werd door hen dan ook met 28-26 binnen gehaald.

In de 4e set was het Bok dat het initiatief naar zich toe wist te trekken. Onze dames werden op alle fronten overklast. De aanvalsters wisten niet meer tot scoren te komen. De onzekerheid sloeg toe, wat er in resulteerde dat de foutenlast toenam en ook deze set, met 25-20, naar de thuisploeg ging.

In de 5e set leken onze dames zich echter herpakt te hebben. Via een stand van 8-5 bij de kantwissel, liepen ze verder uit naar 12-7. Vanaf dat moment kwamen de dames van Bok, via een sterke serviceserie, weer terug in de set. Zij roken de kans om hun eerste wedstrijdoverwinning van het seizoen te kunnen behalen. Helaas voor hen en gelukkig voor ons, werd op het 13-14 het eerste matchpoint meteen door ons verzilverd en konden we een 2-3 overwinning bijschrijven.

Na afloop gemengde gevoelens. Blijdschap dat het toch nog was gelukt om de wedstrijd winnend af te sluiten. Teleurstelling echter over het getoonde eigen spel, in vooral de 3e en 4e set. Gelukkig is de volgende wedstrijd pas op 16 maart. Dus tijd genoeg voor wat zelfreflectie, een gezellig drankje met de carnaval en er weer vol tegenaan te gaan in de laatste vier wedstrijden van het seizoen.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – UP / VVC – Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.