Hands-Up / VVC Vught start 2019 goed.

VoV, 15-01-2019. 5:53 uur. De dames van Hands – Up / VVC-Vught hadden op 10 januari de eer om 2019 in de 3e divisie A af te trappen. Op donderdagavond om 20.30 uur in Breda, niet de meest ideale dag en tijd om de competitie weer op te pakken. Maar gelukkig lukte het iedereen om op tijd aanwezig te zijn. En met iedereen bedoelen we ook iedereen, voor het eerst in lange tijd waren we weer eens compleet. Wat dat betreft een goed begin van het nieuwe jaar.

Omdat Spie/De Burgst een directe concurrent is voor de onderste plaatsen, was het zaak om een zo goed mogelijk resultaat te halen. En dat gegeven hadden de dames zich goed in de oren geknoopt. De druk ging er vanaf het begin vol op. Vooral de service bleek een geducht wapen aan de kant van onze dames. Mede daardoor kwam de ploeg uit Breda maar weinig tot goed aanvalsspel. Het kostte daarom ook niet al te veel moeite om de set 17-25 in ons voordeel te beslissen.

In de 2e set waren de rollen echter omgedraaid. De servicedruk aan Bredase kant ging omhoog. En de foutenlast omlaag. En ook de stugge verdediging bleek een plaag voor onze dames. Na een 19-15 achterstand lukte het nog wel om langszij te komen, maar ten slotte was het toch De Burgst die met 25-22 de set wist binnen te slepen.

Wakker geschud door dit verlies ging in de 3e set het roer weer om. De passing kreeg beter grip op de services van De Burgst, waardoor er ook iets makkelijker en gevarieerder kon worden aangevallen. Ook ging de service weer beter lopen. Het e.e.a. resulteerde er in dat we de set met 19-25 op ons conto konden bijschrijven.

In de 4e set hadden de dames goed onthouden hoe het gelukt was om de 3e set te winnen. Tegen het einde van de set stond er dan ook een royale voorsprong op het bord. En hoewel het De Burgst lukte om nog enkele punten dichterbij te komen, was het met 21-25 toch echt einde oefening en mochten we 4 punten aan ons totaal toevoegen.

Door dit resultaat zijn we er in geslaagd om het gat met de directe degradatieplaatsen te vergroten en aansluiting te houden met de onderkant van de middenmoot. En het voordeel van een wedstrijd winnen op donderdag is dat je er extra lang van kunt genieten. Maar dit betekent niet dat er op de lauweren gerust kan worden, want zaterdag komt Sliedrecht Sport op bezoek in Berlicum. En misschien dat in deze wedstrijd de vorm van de afgelopen 2 wedstrijden vast wordt gehouden en zit er weer iets moois in het vat.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up / VVC Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.