Hands Up wint krankzinnige wedstrijd

VoV, 08-04-2019. 9:35 uur.  Op zaterdag 6 april vertrokken de mannen uit Berlicum naar Eindhoven om daar tegen Hajraa Heren 1 te spelen. Hands Up had nog iets recht te zetten, na de verliespartij eerder dit seizoen. Een volle tribune kreeg in Eindhoven een mooie show te zien.

Hands Up begon furieus aan de wedstrijd en pakte meteen de leiding. Mede door goed samenspel van spelverdeler Thomas van der Maas en diagonaal Roel van Dreumel kon de voorsprong uitgebouwd worden naar 9-15. Met veel overtuiging won Hands Up de eerste set.

In set twee leek hetzelfde beeld zich te laten aantekenen. 15-19 voor Hands Up met snel spel op midden en verzorgd volleybal. Het werd zelfs 17-22, maar toen keerde het tij. Hands Up werd slordig en moest Hajraa langszij laten komen op de stand van 23-23. De thuisploeg maakte het soeverein af met 25-23.

Beide teams op zoek naar de belangrijke derde set en dat was te zien op het veld. Veel strijd en de punten werden netjes verdeeld, totdat Hajraa op 15-15 afstand nam naar 20-16. Hands Up leek geklopt in deze set toen Hajraa op het eerste setpoint kwam bij 24-19. Daar dacht Patrick van Spijk anders over. Hij serveerde Hands Up naar 24-25, het eerst setpunt voor de bezoekers in deze set. Dit setpoint werd niet verzilverd, waarna het stuivertje wisselen werd. Setpoints over en weer, maar uiteindelijk kon Hajraa de set binnenslepen met 31-29.

Volle bak naar set vier voor Hands up, maar niets leek minder waar. Met een 1-0 achterstand door een rode kaart voor Lucas Arens was Hands Up zoekend. Bij 8-8 ging het dan ook helemaal mis en liep Hajraa uit naar 18-11. Hands Up leek begraven en gecremeerd maar wist op te staan uit de dood. Een boze Duco Fronik begon met blokkeren en aanvallen, sterke serviceseries van Thomas en Patrick, een goede invalsbeurt van Stan van Dreumel, dit alles zorgde ervoor dat Hands up steeds dichterbij wist te komen. De gehele hal voelde dat de set tot een enorme climax zou komen. Hands Up kwam bij tot 20-20 en nam toen de overhand. Met 22-25 werd de set binnengesleept.

Hands Up was ontketend en Hajraa was gebroken in de allesbeslissende vijfde set. Bij 0-8 wisselden de beide teams van kant en die klap kwam Hajraa niet meer te boven. Hands Up kon met veel gemak de set uitspelen en won de set met 7-15. Met de 2-3 overwinning in deze spectaculaire wedstrijd, heeft Hands Up goede kaarten om zich te handhaven in de tweede divisie.

Zaterdag 13 april kan Hands Up de handhaving veilig stellen met een overwinning in eigen huis op Volley Tilburg. Wij vragen een ieder om Hands Up te komen steunen om 18.00 uur in Sporthal de Run in Berlicum. Als je aspiraties hebt om volgend jaar als passer/ loper of middenspeler in de tweede divisie uit te komen, ben je ook meer dan welkom om te kijken of je in het team past! We zien jullie graag!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, hands Up heren 1. Foto Jan van den Noort.