Harde kennismaking met 1ste Divisie voor Kalinko D1

VoV, 19-09-2022. 5:15 uur. Afgelopen zaterdag mocht Kalinko D1 afreizen naar het verre Haps voor hun eerste wedstrijd in de 1e Divisie. Na de nodige pasta’s, salades en een goeie warming up was het tijd om het veld te betreden.

Havoc begon gelijk sterk en zette ons goed onder druk met hun service, Kalinko dames 1 keek al direct tegen een achterstand van vijf punten aan. Sanne van Rijn wist de passlijn goed neer te zetten en we kregen de pass steeds iets meer onder controle. Kalinko kwam nog terug naar een stand van 9-9. Helaas wist Havoc met een aantal sterke serviceseries steeds verder uit te lopen. Het lukte de aanvalsters van Kalinko dames 1 met vlagen om de bal de scoren. De set ging met 25-19 naar Havoc.

De tweede set en derde set gingen met pieken en dalen. Naast de pass kwamen ook de aanvalsters er steeds iets beter in. Kalinko wist de gaatjes bij Havoc goed te vinden en hun eigen krachten te benutten. Met een aantal mooie tweeslag balletjes van Evelien Haakman kon Kalinko in beide sets tot 15-15 goed meekomen. De spelverdeler van Havoc wist haar aanvalsters goed te bedienen waarvoor Havoc al snel de big points bereikte. Kalinko toonde aan het eind van beide sets toch nog veerkracht. Met een goede verdediging en blokjes van de middens kon Kalinko nog enigszins terugkomen maar helaas tevergeefs. Beide sets gingen met 25-21 naar Havoc.

De vierde set begonnen we weer met frisse moed. Donna Westgeest kwam als spelverdeelster erin en kon haar aanvallers direct goed te vinden. Ook Noor Bosscher kwam in het spel en leverde direct een mooie pass af. Beide teams scoorde hun side-outs en het leek een spannende set te worden. Anouk Noorlander wist het gat op de rechtdoor goed te benutten met haar snoeiharde aanval, hier had Havoc geen antwoord op. Helaas kon Kalinko geen vat krijgen op een serviceserie van Havoc en na 15-15 was het op bij Kalinko. Havoc won met goed spel ook de laatste set met 25-18.

Dit was een harde kennismaking met de 1e divisie voor Kalinko dames 1. Leerpunten worden meegenomen en de focus gaat op de volgende wedstrijden. Iets waar Kalinko dames 1 wel in uitblonk afgelopen zaterdag was het verlies wegeten bij de Mc Donalds.

Over 2 weken spelen wij onze eerste thuiswedstrijd om 14:30 in de Houtrust. Zien we jullie dan?