Vizier op volleybal

 

Help volleyballer Frank Manenschijn!

FrankManeschijn1rsz

“Sinds mijn achtste levensjaar heb ik al mogen volleyballen in Nederland en daarin heb ik ontzettend veel plezier beleefd. Ik ben begonnen bij DeVolCo ’88 in Deventer, vervolgens heb ik een aantal jaren bij Harambee doorgebracht en ben in Nederland de laatste twee seizoenen geëindigd in de Topdivisie bij Ecare Apollo 8 in Borne. Dit was (voor mijn doen) naast een fulltime baan een hele prestatie.

Gedreven door de liefde, ben ik  geëmigreerd naar Duitsland waar ik een nieuwe baan gevonden heb. Volleybal speelt een grote rol in mijn leven en kon ik natuurlijk niet in de steek laten. Ik heb een nieuw volleybalteam gevonden in Mainz, dat zojuist gedegradeerd was uit de Zweite Bundesliga (‘topdivisie’) naar de Dritte Liga (‘Eerste Divisie’).

Toen ik me vorig jaar in Mainz aanmeldde waren mijn nieuwe team en de club blij met mij als persoon. Ze waren echter niet blij met de problemen en financiële consequenties die dit met zich meebracht. Als Nederlander en komend van de Nevobo, moest een ‘internationale transfer’ plaatsvinden en moest de nieuwe club een som van ongeveer € 500,00 betalen aan de Nevobo en de CEV (Europese Volleybalfederatie) voor transfer / opleidingsgelden en administratiekosten.

Dit terwijl ik nooit gebruik heb mogen maken van volleybalopleidingen van de Nevobo… Gelukkig trainde er in Mainz al een student (Tieme Delleman) mee, waardoor de club om dezelfde redenen als bovengenoemd hiervan al op de hoogte was. Daar de volleybalclubs in Duitsland financieel (net als in Nederland) onder druk staan en teams zich regelmatig terugtrekken uit competities omdat ze de inschrijfgelden niet eens kunnen betalen, heeft de club naar veel wikken en wegen besloten dit bedrag voor ons beiden te betalen.  

Het volleybalseizoen is nu afgelopen, en wat blijkt, ons team was (met de nieuwe Hollandse spelers ) in sportief opzicht zo goed in de Dritte Liga, dat we zelfs kampioen zijn geworden! Het geeft natuurlijk een goed gevoel, om naast het normale Duitse burgerleven, integratie in de Duitse (sport)maatschappij en een fulltime baan ook nog eens goed te presteren!

Als een team kampioen wordt, mag het net als in Nederland ook promoveren! In de Duitse Zweite Liga spelen met ons team, sportief gezien een hele uitdaging, maar wel een uitdaging die we als team graag aan zouden gaan, ware het niet dat hier de kassa’s van de Nederlandse bond, de CEV en de Duitse bond wilden gaan rinkelen.

Volgens de internationale ‘transferregels’ mogen de Nevobo en de CEV namelijk een hoger bedrag per speler vorderen en dat doen ze helaas ook…. In de Dritte Liga is dit in Duitsland nog ongeveer € 500 in 2014, maar als je een stapje hoger gaat, kost dit in 2015 in totaal ongeveer € 4.000 (!),  als een speler uit Nederland afkomstig is. Dit helaas ook nog naast het inschrijfgeld van het team aan de Duitse bond, wat voor onze club, met alle middelen van sponsoring en heel veel tijd die daarin opgaat door vrijwilligers, nog net bij elkaar gebracht kan worden.

De club kan de bijdrage voor mij en mijn teamgenoot Tieme Dellemann helaas niet geheel betalen (zie ook bijgaand krantenbericht in de bijlage) en daarom zijn mijn team en de vereniging een crowdfunding actie gestart om het minimaal benodigde bedrag (voor de club € 3.500) bij elkaar te kunnen krijgen. Hierbij hebben we al veel steun ontvangen (waaronder van de oud-verenigingen waarvoor dank!), Maar we zijn er nog niet!  Hier eerst een paar info ’s met betrekking tot het project en de tegenprestatie(s) / premies die te “Sponsoren” zijn:

 *Voor de link naar het project inclusief promotiefilmpje (in het Duits), zie:

 https://www.fairplaid.org/tgm-hollaender/

 *Voor een bijdrage van €10 krijgt een ‘sponsor’ een persoonlijk filmpje waarin ik 10 keer voor deze opdruk.

 *Voor € 25 ontvangt de ‘sponsor’ de nieuwe teamfoto 2015/2016 met “Bedankt” als deze zijn adres achter laat!

 *Onze prestaties zijn te volgen via: http://tgm-volley.de/Home.htm (word nu aangepast voor volgend seizoen)

 *En op Facebook: https://www.facebook.com/pages/TGM-Volley-Gonsenheim/152289438201336?bookmark_t=page

 *Voor de Gulle gevers (vanaf 250,-), hebben we met het bestuur afgesproken, dat de naam / bedrijfsnaam van de geldgever op één van de inspeelshirts voor volgend seizoen wordt gedrukt op de rug i.p.v. de spelersnaam. Dit zodat de naam van de ondersteuner het gehele seizoen tijdens de wedstrijden aanwezig is.

 Help mij en mijn team door ons te ondersteunen met een bijdrage voor dit project. Het project loopt nog tot 1 Juli en voor elke bijdrage zijn we enorm dankbaar! Ik volleybal graag en zou ook graag met mijn teamgenoten samen verder spelen in de Topdivisie van het Duitse volleybal.”

Met vriendelijke en sportieve groeten, was getekend, Frank Manenschijn

P.S. Het project ondersteunen kan via:

1)  https://www.fairplaid.org/tgm-hollaender/

 2) Via een bijdrage op ABN Amro rekening NL22ABNA0578869489 t.n.v. Frank Manenschijn.  Waarna dit bedrag rechtstreeks het project in gaat op de link genoemd onder 1). Dit is namelijk eenvoudiger met een Duits rekeningnummer (waarover ik ook beschik).

Zie: http://www.allgemeine-zeitung.de/sport/lokalsport/volleyball/mainz/tgm-gonsenheim-mainzer-volleyballer-sichern-sich-meistertitel-trotz-heimniederlage-gegen-tus-durmersheim_15104714.htm )