Heren Apollo8 houden podium in zicht

“Donitas thuis. Deze wedstrijd zou bepalen wie aan het eind van het seizoen wel in de top 3 zou staan, en wie niet. En dat is precies wat er is gebeurd.  De eerste set speelden we op het scherpst van de snede. Met name de blokkering zorgde voor veel vertrouwen, want de studenten uit Groningen brachten vaak de bal terug in eigen veld via de handen van een van de Apollo spelers. En hard wel te verstaan. Deze kill blocks zorgden voor vertrouwen aan de kant van Apollo, en het tegenovergestelde effect werd bereikt aan Groningse kant. De set had dan ook in Apollo8 een duidelijke winnaar: 25-19

De tweede set kan samengevat worden net als de eerste. Alleen dan met andere teams in de hoofdrol. Het blok van Donitas zorgde voor bezorgde blikken aan onze kant, waardoor het gehele vertrouwen minder werd. De pass liep minder lekker dan in de eerste set, en er waren teveel persoonlijke fouten. Ook de stand was deze set hetzelfde, dit keer stonden de 25 punten alleen aan de kant van Groningen. Tot ieders ongenoegen.

Er moest dus wat veranderen om het gevoel van de eerste set weer terug te pakken. En dat gebeurde, gek genoeg. Het spel van de tweede set was als sneeuw voor de zon verdwenen, waardoor er redelijk vrijuit gespeeld kon worden en de onrustige blikken weer plaatsvonden aan de andere kant van het net. We kregen alleen de opmerking ‘Hou deze concentratie vast, en geniet’ mee, en hielden ons hieraan. Het spel van de eerste set was weer terug, en daarmee ook de 25-19 eindstand.

Dan hoefde alleen nog maar de vierde set gewonnen te worden, en dan zou de tweede plek op de ranglijst voor ons heel dichtbij komen. Helaas was dit makkelijker gezegd dan gedaan. Al vanaf het begin van de vierde set was het geloof in setwinst weg. Ketsers volgden op domme ballen in de blokkering van Donitas, en er werd veel fout geserveerd. Som dit alles op, en het resultaat is dik verlies, met jawel opnieuw 19-25.

De vijfde set moest gewonnen worden om toch nog een puntje dichterbij Donitas te komen. Maar het spel wat in de eerst een derde set is laten zien, was er niet. We hebben er nog alles aan gedaan om dit te veranderen, maar de stand waarbij gewisseld werd (4-8) spreekt boekdelen, even als de twee keiharde aanvallen in de blokkering op een stand van 10-13 en 10-14. De teleurstelling was groot na de verloren vijfde set. Maar er moet ook weer vooruitgekeken worden.

Aanstaand weekend speelvrij en daarop wordt gespeeld tegen DIO/Bedum in het verre noorden. We kijken tegen een vier punten achterstand aan op Donitas en Olhaco, maar met een wedstrijd tegen Olhaco in het verschiet is een podiumplaats nog steeds niet onhaalbaar, en daar zullen we dan ook zeker voor gaan strijden!”

(Wedstrijdverslag van Sander Heithuis, Apollo8 heren 1)