Herstel Sneek via winst tegen FAST.

VoV, 01-03-2020. 5:45 uur. VC Sneek heeft de eerste overwinning in de Kampioenspoule ook te pakken, FAST leed op bezoek in Friesland de tweede nederlaag in de strijd om een play – off plaats.  Sneek rekende in eigen hal vrij simpel af met de bezoekers uit Gennep, die vooral in de tweede en de derde set geen been aan de trapper kregen.

De eerste set ging lang gelijk op, waarbij de thuisploeg tot aan de big points steeds licht voordeel had ( 11-9, 14-11, 18-16), maar met de finish in zich ineens op een kleine achterstand kwam. FAST had bij 19-20 en 22-23 het initiatief overgenomen, maar kreeg in de finale een serie van drie punten tegen voor de 25-23 nederlaag. Met een blokpunt van Britt Schreurs verzekerde de thuisploeg van de 1-0 in sets.

In de tweede set nam Sneek met een hele lange serve serie afstand en besliste eigenlijk daarmee al vroeg de set. Na de 6-4 tussenstand liepen ze uit naar 17-4, kwamen met 21-6 voor, maar konden de gasten net niet onder de tien te houden. De 25-11 stond in schril contrast tegen de gelijk opgaande eerste set. Bij Sneek was een belangrijke (scorende) rol weggelegd voor Jasmijn Akse.

In de derde doorgang nam Sneek opnieuw ver afstand en gunde de bezoekers maar weinig hoop op een vervolg van de wedstrijd via een vierde set. De 3-3 werd 11-3 en niet lang daarna 19-7, mede door een vlot scorende Anlène van der Meer. Nu kon FAST nog tot aan 14 punten komen, voordat de thuisploeg het laatste punt op het scorebord zette.

Door deze overwinning komt Sneek op 5 punten na 2 wedstrijden, FAST staat op 1 punt. Apollo 8 is koploper met 9 punten, Sliedrecht heeft er 8. Voor vandaag staat nog Eurosped (7 punten) vs. Zwolle (0 punten) op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.