Vizier op volleybal

 

Het balletje viel verkeerd in Las Vegas

VoV, 20-10-2018. 5:30 uur. Op het viersterren toernooi in Las Vegas volgde na een mooie start van de vier deelnemende Nederlandse duo’s een teleurstellend vervolg, zoals dat wel vaker bij kansspelen gebeurd. En Las Vegas is toch de stad van de kansspelen, de stad van het gokken bij uitstek,  laten we maar zeggen. De aanvankelijk winst werd definitief verlies, al hielden alle teams er nog wel een zakcentje voor het casino aan over en met een beetje geluk kunnen ze hun deelname bonus dan nog met een nulletje erachter verhogen. Het is ze gegund na het laatste FIVB toernooi van 2018, want daarmee komen ze dan mooi de winter door.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hadden een prima start in Las Vegas. De winst op volleyballegende Kerri Walsh en haar partner sprak tot de verbeelding. Daarna speelden ze tegen Bansley – Wilkerson voor de poulewinst. Dat werd het dus niet. Dat feest ging niet door. Met ruime verschillen werd verloren. Met 21-13 na 8-3 en 16-10 in de eerste set en 21-10 na 6-2 en 15-8 in de tweede set werden ze veroordeeld tot de KO ronde om in het toernooi te blijven.

Daarin troffen ze Kolosinska / Kociolek, die eerder verantwoordelijk waren geweest voor de uitschakeling van  Sinnema / Bloem. En de Poolse dames maakten ook een eind aan het toernooi van Stubbe / van Iersel. Het stond 1-1 na 18-21 en 21-16. De derde set ging naar Polen, met 11-15. En dus einde seizoen voor het Nederlandse duo. Ze werden 17de.

Laura Bloem en Jolien Sinnema overleefden de poulefase niet. Na de verloren partij tegen Stockman / Larsen moesten ze tegen Kolosinska / Kociolek een plaatsje in de KO ronde zien te bemachtigen. De eerste set werd nog met 24-22 gewonnen, daarna ging het met 16-21 en 6-15 de verkeerde kant op voor het BTN duo. Zij werden 25ste in Las Vegas.

De van een blessure herstelde Robert Meeuwsen en zijn beachpartner Alexander Brouwer waren twee keer succesvol in de poule en plaatsten zich rechtstreeks voor de achtste finale. Daarin waren Ricardo / Alvaro Filho hun tegenstander. Het werd een driesetter met in de eerste twee sets beide keren een ander duo dat domineerde. Eerst de tegenpartij met 15-21, toen de Nederlanders met 21-13. En als de tiebreak een gok is dan hebben Brouwer / Meeuwsen gegokt en verloren. Met 9-15. Ze werden daarmee 9de.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst hadden zich via één zege in de poule geplaatst voor de tussenronde. De KO ronde, waarvan de winnaars doorgaan naar de achtste finale. Die werd echter niet voor de Nederlanders bereikt, ze gingen in de KO ronde KO. Op punten, niet via KO. Op nipt verschil. De eerste set werd met 22-24 van Perusic / Schweiner verloren, de volgende met 21-19 gewonnen. En we zeiden het al eerder, als de tiebreak een gokset is, dan hadden Bouter / Varenhorst geen geluk. Ze verloren de sprint naar de vijftien punten met 12-15. Zij sluiten als 17de af in Las Vegas.

Tja, we zullen maar zeggen dat de balletjes verkeerd vielen in Las Vegas. Vier wedstrijden, vier keer verloren via de tiebreak. Dan zit het niet mee. Misschien toch maar beter om de winstbonus in de binnenzak te steken en daar te laten zitten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.