Het was ‘erop of eronder’ voor Sovoco D1

1617SovocoJaapvandenBroeck

VoV, 26-04-2017. 6:29 uur.  D-day arrived op zaterdag 22 april 2017; een uitwedstrijd in Haarlem om 19.00 ’s avonds (kleine spoiler, altijd lastig!). Ruim op tijd aanwezig om alvast een beetje sfeer te proeven & eindelijk Laura haar traktatie is te krijgen. Voor wie het nog niet heeft meegekregen was dit een wedstrijd waarin het ging om rechtstreekse handhaving of toch die verlenging van het seizoen met p/d – wedstrijden. Waar wij lekker vrijuit zouden gaan ballen lag alle druk bij Spaarnestad. En dat wij de betere waren hebben we bewezen ook!

Eerste set, eerste fluitsignaal, nu ging het gebeuren. We startte met Romy, Laura, Lieke, Natanja, Sandra, Myron en Femke. Opdracht vooraf was duidelijk met servicedruk komen we al een heel eind. Volgens mij heeft niet eens iedereen geserveerd de eerste set want met 09-25 was het snel gedaan.

Oppassen nu. De welbefaamde tweede set. En zo easy als de eerste set zou het niet gaan. Helaas bleek dit al snel waarheid te worden, voor we het door hadden stonden we met één service serie tegen al op 7-0 achterstand. Dat het er niet beter op werd met de tussenstand van 11-01 overduidelijk. Toch leek het tij iets te keren want voorzichtig kregen we de pass onder controle, werd de side – out weer gemaakt en maakten wij ook weer mooie service series. Natanja scoorde aan de lopende band omloop balletjes en zo kon de buitenkant voluit aanvallen. Toch hebben we het niet gered en ging de set met 25-21 verloren.

Nou opmaken voor een allesbeslissende derde set. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek nu wel. De gehele set ging gelijk op, zowel wij als Spaarnestad kon geen gat slaan en zo kwamen we aan bij de big points. De scheids was iets minder scherp & daar moest even wat van gezegd worden. Helaas resulteerde dat in geel. Alle soorten technieken waren toegestaan deze wedstrijd, toch waren wij het daar aan de kant niet helemaal mee eens.

Iets in de trant van ´Oe, scheids´ werd niet gewaardeerd en daar was rood voor het hele team… Ongelofelijk en dit omdat je niet kan verklaren wie het was. Toch kwamen wij als eerste op setpoint. Helaas serveerden wij fout waardoor de tegenstander langszij kwam. Geen score van ons en setpunt Spaarnestad. Side – out van onze kant, stand 25-25. Dat ook de scheids het spannend vond was te merken, helaas besloot hij op 25-25 ineens te gaan fluiten op techniek (wat daarvoor aan beide kanten niet was gebeurd) en dat in ons nadeel.

Wederom setpoint Spaarnestad, dit was er één teveel en de rally ging na een gevecht verloren. Weg directe handhaving, hallo p/d – wedstrijden. Helaas was Sandra het ontzettend niet eens met de scheidrechter en na een lang gekibbel en gedoe en twee kaarten verder moest zij het veld verlaten en op de tribune plaatsnemen.

Handhaving verloren, maar de wedstrijd nog niet. Tijd voor verandering, andere opstelling dus. Daphne, Myron, Anouk, Gerdieneke, Suzanne, Natanja en Femke kregen de kans om het een en ander recht te zetten. Keihard kwamen we terug en Spaarnestad had niks in te brengen. Zowel het midden als onze passer lopers en diagonaal hebben vrijuit kunnen aanvallen, service series waren er weer en zo sleepte wij de set binnen met 18-25.

Op naar de laatste set. Wij hadden weer de overhand en dat zouden we doorzetten ook! Dit keer was het Spaarnestad dat op 5-0 achter kwam. Als eerste bij de acht aangekomen was het tijd voor de kant wissel. Spaarnestad wist iets meer druk te zetten en op 10-10 kwamen ze bij. Vanaf daar ging het gelijk op. Bij ons sloop de spanning erin en kwamen we zelfs op 13-12 achter. Vanaf nu geen gelul meer, maar afmaken! And so we did, 13-15 voor ons en dus 2-3 winst. Ongelofelijk hoe wij hebben geknokt en hebben laten zien de betere te zijn. Helaas 2 minuscule punten te kort, maar één ding is zeker, in die p/d-wedstrijden gaan we knallen!

Zijn jullie erbij 6 en 13 mei? 6 mei mogen we aantreden tegen Vives in IJsselstein  en 13 mei thuis in de altijd gezellige Bunt! Hope to see you there!

gh @ VoV, verslag van  #1 Daphne Katan. Foto Jaap van den Broek.