Vizier op volleybal

 

Het Willy Damhuis toernooi, de achtste editie

VoV, 21-09-2021. 5:29 uur. Op zaterdag 25 september is het weer tijd voor misschien wel het meest bijzondere toernooi van het eerste damesteam van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65: het Willy Damhuistoernooi. Tijdens de vierkampkamp strijdt het Ootmarsumse team in verschillende wedstrijden tegen VV Utrecht, Team22 en Voltena voor de felbegeerde beker.

Het toernooi heeft het bestaan te danken aan overleden manager Willy Damhuis. Willy was een bekend gezicht bij de volleybalvereniging uit Ootmarsum en fungeerde bijna onafgebroken als manager van dames 1. Toen het eerste damesteam in 2013 de eredivisie wist te bereiken, overleed Willy. Ter ere aan zijn jarenlange inzet werd het toernooi – dat dient als voorbereiding op het nieuwe seizoen – naar Willy vernoemd.

Het toernooi is elk jaar een mooie voorbereiding op het aankomende seizoen. Het team uit Ootmarsum kijkt er dan ook naar uit. Voorafgaand aan het toernooi, op donderdagavond 23 september, staat nog eerst de teampresentatie op de planning. Tijdens deze avond krijgen de sponsoren, de club en de pers de mogelijkheid om de dames en de staf te leren kennen.

De zaterdag erna, klinkt om 10.00 uur het eerste fluitsignaal van de achtste editie van het Willy Damhuis toernooi. Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 en Utrecht bijten het spits af. Elke wedstrijd bestaat uit twee volledige sets en een set tot de 15 punten. Alle teams spelen tegen elkaar. Ook in de rest van sporthal De Schalm is volleybal te zien. Deze laatste zaterdag van september is voor een aantal teams namelijk de start van de reguliere competitie.

Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 is blij dat de sporthal weer open is voor publiek en nodigt dan ook alle volleyballiefhebbers uit om de 25e naar De Schalm te komen. Tijdens elke wedstrijd van het toernooi zijn er in een loterij mooie prijzen te winnen. Het belooft dus weer een ouderwets gezellige volleybalzaterdag te worden!

Het wedstrijdprogramma:

  • 10:00 uur: Set-Up ’65 vs. VV Utrecht.
  • 11:15 uur:  Team 22 vs. Voltena.
  • 12:30 uur: Set-Up ’65 vs. Voltena.
  • 13:45 uur: VV Utrecht vs. Team 22.
  • 15:00 uur: VV Utrecht vs. Voltena.
  • 16:15 uur: Team 22 vs. Set-Up ’65.

Er worden 3 sets gespeeld, waarvan de derde tot de 15 punten. De begintijden kunnen iets afwijken.

gh @ VoV, bron persbericht Set-Up ’65. Foto Rudy van ’t Rood.