Heva VCV kan het verschil niet maken

VoV, 05-11-2018.  5:43 uur.  Na een weekend rust, stond er weer een thuiswedstrijd op de planning. Dit keer speelden de Varsseveldse dames tegen Set – Up ’65 dames 2 uit Ootmarsum. Dit is een bekende tegenstander. Wedstrijden tegen Set – Up zijn nooit makkelijk. Vaak draait het om wie de meeste servedruk heeft. Ook deze wedstrijd was dit weer het geval.

De eerste set begon Heva VCV redelijk. Hoewel er nog niet voluit gespeeld werd, werd deze set met een nette 25-21 gewonnen. De tweede set kon dit niet doorgedrukt worden. Het ging redelijk gelijk op, maar bij een stand van 17-18 werd er een touché bal van Set – Up over het hoofd gezien waardoor de stand veranderde in 17-19 i.p.v. 18-18. Volleybal is voor een deel ook een mentaal spelletje. Dit foutje ging bij de dames van Heva VCV niet in de koude kleren zitten en ze waren deze set mentaal geknakt. De achterstand kon niet meer weggewerkt worden. De set werd verloren met 18-25.

De 3e set begon weer bij 0-0. Dit was dan ook het voornemen van Heva VCV. Het werd een waar gevecht, waarin door beide teams veel fouten gemaakt werden. Door Heva VCV werden er verschillende setpoints weggewerkt, maar het echte verschil maken lukte niet. De derde set ging verloren met 30-32.

De vierde set werd ook weer een spannende set. Helaas kon Heva VCV ook in deze set niet het verschil maken. De wedstrijd eindigde in een 1-3 verlies met een setstand van 23-25 in de laatste set. In deze wedstrijd heeft Heva VCV nog geen 60% laten zien van wat zij de twee wedstrijden hiervoor hebben laten zien. Om het positief te bekijken: er zit nog veel meer in dit team. Wanneer het niveau van de afgelopen weken weer gehaald zal worden, zullen er weer meer punten in eigen zak gestoken kunnen worden.

Leuk feitje: voor het eerst dit seizoen was iedereen fit en volledig inzetbaar. Komende week zal er volle bak getraind worden om zaterdag 10 november een goed resultaat neer te zetten tegen een directe concurrent: WVC Volley D1. Deze wedstrijd wordt om 13.30 uur gespeeld in Wierden.

gh @ VoV, verslag van Jasmin Tenk, Heva / VCV dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.