HLB van Daal D1 wint in Tilburg

VoV, 07-10-2019. 6:31 uur. Op zaterdag 5 oktober stond HLB dames 1 klaar om het in hun 2e uitwedstrijd op te nemen tegen Volley Tilburg D2. Met Bieke Kooijmans in de spelverdeling, Maartje van Haren als diagonaal, Hannah van Lith en Karen Broeren op midden, Zoë Üceler als libero en met Medi Goossens en Salina Nijkamp als passer-lopers werd de wedstrijd gestart.

De 1e set begon met veel servicedruk van beide kanten en zo gingen beide teams gelijk op. HLB kreeg de servcie pass steeds beter onder controle en kon zo doordrukken naar een voorsprong. Aan het einde van de set kwamen Yanniek Vos en Iris Verhoeven als dubbele wissel het veld in. Met de kracht van drie aanvallers aan het net wist HLB deze set netjes af te sluiten met een 20-25 winst.

De 2e set werd gestart in met dezelfde starting seven uit de 1e set. Deze set begon direct met een lange rally waardoor de verdediging van beide teams getest werd. Tot Hannah van Lith haar kans zag bij een te scherp verdedigde bal van Volley Tilburg en zij deze rally eindigde met een “dunk” binnen de één meter.

Door hoge servicedruk en een hoge foutenlast aan de zijde van Volley Tilburg kant wist HLB de gehele set een ruime voorsprong te behouden. Yanniek Vos en Iris Verhoeven werden weer aan het eind van deze set ingebracht om de winst binnen te slepen, dat deed Iris Verhoeven dan ook in stijl door het laatste punt te bemachtigen door een kill – block. De 2e set werd met een duidelijke winst, 14-25, door de HLB dames gewonnen.

De 3e set werd gestart met dezelfde dames als de voorgaande sets. Met het enthousiasme van de twee voorgaande sets en vanaf de kant, onder leiding van Maaike van Pels, werd er gedreven aan deze set begonnen. Zoë Üceler verzorgde een stabiele pass waardoor Bieke Kooijmans haar aanvallers goed weet te vinden. Maartje van Haren ontregelde de verdediging van Volley Tilburg met haar slim geplaatste ballen. Ook Sjakkie Donkers droeg haar steentje bij met een mooie service serie, en zo winnen de HLB dames ook deze set met 20-25. En dus weer vier punten voor HLB van Daal dames 1.

Met dezelfde zeven als de voorgaande sets werd de 4e set gestart. Volley Tilburg begon met een hogere service druk en dat veroorzaakte onrust aan HLB zijde. De gehele set konden blijven de teams dicht bij elkaar. Door een te hoge foutenlast lukt het HLB van Daal niet om door te drukken. Helaas de laatste set verloren met 25-22.

Al met al een mooie wedstrijd en we kunnen trots zijn op de behaalde resultaten. Volgende week om 17.00 uur in De Misse treedt HLB van Daal DS dames 1 aan tegen SOMAS / Activia dames 2. U bent welkom!

gh @ VoV, verslag door Karen Broeren, HLB van Daal / DS Dames 1.