HLB van Daal Dames 1 knokt zich naar zege

12-02-2019. 14:38 uur. Op zaterdag 9 februari stond de altijd spannende wedstrijd tegen Spivo Dames 1 op het programma. De thuiswedstrijd was met 4-0 gewonnen, dus HLB van Daal Dames 1 vertrok met goede papieren richting Spijkenisse. In de afgelopen week was niet iedereen fit, maar gelukkig op zaterdag was iedereen klaar om te knallen. Helaas konden Maaike Pels en Luuk Johtmann niet aanwezig zijn. Lily Vercruijsse nam de rol als coach over.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Solfee Postma, Maartje van Haren, Salina Nijkamp, Iris Verhoeven en Zoë Ücerler. De start was niet optimaal voor HLB en al snel stond een 4-0 achterstand op het bord. Spivo zette door en de achterstand werd groter. HLB kreeg het niet voor elkaar om de servicedruk van Spivo onder controle te krijgen. Romee Cooijmans kwam in het veld om de pass te regelen. En het spel van HLB begon beter te lopen. Op de service van Maureen Pennings werd de stand van 15-7 gelijkgetrokken, 15-15. Beide teams hadden een periode waarin er veel servicedruk werd geleverd. Helaas was het uiteindelijk Spivo die aan het langste eind trok, 25-22.

In de tweede set was Medi Goossens het veld in gekomen. Het devies was om de tweede helft van de eerste set door te trekken. Er werd direct gestart met een mooi punt van Maartje van Haren. De rest van de set ging het gelijk op. Beide teams konden op de service geen gat slaan en aan beide kanten werd er hard gewerkt om de ballen van de vloer te halen. Maartje van Haren zorgde aanvallend voor veel punten. Op 21-21 kwam Marit Keuning in het veld voor de service. Hierop kwam Spivo niet meer tot scoren en de set werd met 21-25 gewonnen.

De derde set stond in het teken van veel servicefouten aan de kant van HLB. In totaal 8 keer werd uitgeserveerd of in het net. Mede door die hoge foutenlast kon Spivo een gaatje slaan, al werd deze tegen de twintig op de service van Maartje van Haren weer gedicht. Spivo deed echter nog een stapje bij en wist een voorsprong te pakken, 24-21. Op de service van Solfee Postma, die naast veel servicedruk ook goed verdedigde, werd het gat gedicht en kwam HLB van Daal Dames 1 bij 24-25 op setpunt. Het eerste setpunt werd niet benut, maar het tweede setpunt werd glansrijk afgemaakt, 25-27.

Met een 1-2 voorsprong ging HLB de vierde set in. En het ging lang gelijk op. Halverwege de set kreeg HLB een kleine achterstand te verwerken. Marit Keuning kwam erin voor de service en de achterstand werd verkleind tot één punt. HLB knokte voor wat het waard was, maar ze werden niet geholpen door de arbitrage. Een goed gelaten lopen uitbal van Maartje van Haren, werd als in beoordeeld. En ook netfouten werden niet gezien. Maar HLB knokte zich terug langszij. Maartje van Haren bleef punten maken in de aanval.

En ook Solfee Postma pakte aan het net haar punten. Bij de stand van 22-24 in het voordeel van HLB sloeg Maartje van Haren het winnende punt. Een mooie bal die via het blok van Spivo buiten het veld belande. Helaas zagen en hoorden beide scheidsrechters dat niet en een slopende eindstrijd volgde. HLB stond steeds op matchpoint en Spivo maakte gelijk. Bij 27-28 had HLB haar 6de matchpoint. En na een slopende wedstrijd maakt HLB het laatste punt.

Een zwaar bevochtte 1-3 overwinning voor HLB, waarin beide teams de wil om te winnen lieten zien. Het eigen niveau niet op alle momenten gehaald, en de eigen servicedruk liet soms nog te wensen over. Maar HLB heeft laten zien dat met hard werken en de wil om te winnen, veel bereikt kan worden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SOMAS/Activia DS 2 op het programma. Om 17.00 uur zal de wedstrijd in de Misse van start gaan. HLB heeft nog wat recht te zetten, want in de eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren. HLB is nog ongeslagen in de tweede competitiehelft, met al zes (!) overwinningen op rij, en dat willen de dames graag zou houden. Dus kom allemaal kijken, de tribunes zullen weer klaar staan. Tot zaterdag!

gh @ VoV, verslag door Marit Keuning, HLB van Daal/DS dames 1.